Tid: 30 min. + hæve- og bagetid
Opskriften giver til: 1 stor kage med ca. 16 stk.
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 4 æg
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 100 g smør
- ca. 700 g hvedemel
Remonce:
- 100 g smør
- 275 g brun farin
- 50 g sirup
Sådan gør du
Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri.
Tilsæt æg, kardemomme, salt og sukker, og rør nu ca. en fjerdedel af hvedemelet i dejen. Rør dejen godt – meget gerne på en røremaskine. Tilsæt smørret delt i mindre stykker og mere mel. Melet tilsættes lidt ad gangen, mens dejen æltes, for det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tung af mel.
Fordel dejen i en bradepande med bagepapir, og lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
Tænd ovnen på 190 grader. Smelt smør, brun farin og sirup til en sammenhængende remonce i en lille gryde ved svag varme. Lav dybe huller i dejen med fingrene, og fordel remoncen på dejen. Lad kagen hæve tildækket ca. 15 min.
Bag kagen ca. 20 min., til den er gennembagt.
Tip! Vild med kanel? Tilsæt 2 teskefulde til remoncen.
Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nr. 37.