Brunsviger på tallerken
© Anne au Chocolat - Maaltid.nu

Brunsviger med masser af remonce

En vaskeægte fødselsdagsklassiker. Vi elsker den luftige gærdej med masser af sukkerstads. Madredaktørens absolutte favorit.

16. oktober 2015 af Lone Kjær

Tid: 30 min. + hæve- og bagetid

Opskriften giver til: 1 stor kage med ca. 16 stk.

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 100 g smør
  • ca. 700 g hvedemel


Remonce:

  • 100 g smør
  • 275 g brun farin
  • 50 g sirup

Sådan gør du

Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri.

Tilsæt æg, kardemomme, salt og sukker, og rør nu ca. en fjerdedel af hvedemelet i dejen. Rør dejen godt – meget gerne på en røremaskine. Tilsæt smørret delt i mindre stykker og mere mel. Melet tilsættes lidt ad gangen, mens dejen æltes, for det er vigtigt, at dejen ikke bliver for tung af mel.

Fordel dejen i en bradepande med bagepapir, og lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.

Tænd ovnen på 190 grader. Smelt smør, brun farin og sirup til en sammenhængende remonce i en lille gryde ved svag varme. Lav dybe huller i dejen med fingrene, og fordel remoncen på dejen. Lad kagen hæve tildækket ca. 15 min.

Bag kagen ca. 20 min., til den er gennembagt.


Tip!
Vild med kanel? Tilsæt 2 teskefulde til remoncen.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nr. 37.

Du vil (garanteret) også kunne lide