Saftige og nemt bagte amerikanske muffins. Muffinsene indeholder kvarg eller yoghurt, som giver dem en ekstra frisk smag på grund af det syrlige svirp. Og de frosne bær behøver du ikke at tø op, men du skal give muffinsene lidt længere tid i ovnen. Variér bærrene efter bærsæsonen.
Tid: 10 min. + 20 minutters ovntid
Til: 10 muffins
Det skal du bruge:
100 g smør
3 dl hvedemel (180 g)
1 dl + 1 spsk havregryn
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 dl blåbær, friske eller frosne
2 æg
2 dl sukker
150 g blåbærkvarg eller græsk yoghurt
1 knsp salt
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 225 grader. Smelt smørret, og lad det køle af. Bland mel, 1 dl havregryn, bagepulver og vaniljesukker i en bunke. Vend blåbærrene i melblandingen. Og pisk æg og sukker hvidt og luftigt for sig.
2. Bland smør, kvarg eller yoghurt og salt med de piskede sukkeræg, og vend det i melblandningen. Rør, til alt er godt blandet, og dejen er jævn.
3. Fordel dejen i 10 muffinforme eller i en muffinplade. Drys 1 spsk havregryn over. Bag midt i ovnen 15-20 minutter. Og du har de lækreste, saftigste blåbærmuffins!
