Tid: 15 min. + 25 min. ovntid
Antal: 20 snitter
Kagen kan fint fryses.
Du skal bruge:
- 150 g smør, stuetemperatur
- 2 1/2 dl sukker
- 3 æg
- 1/2 dl mælk
- 3 1/2 dl hvedemel (210 g)
- 1 tsk bagepulver
- 1 citron
- 250 g blåbær
Pynt:
- flormelis
- stedmoderblomster
Sådan gør du:
- Stil ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk kraftigt imellem hvert æg. Bland mælken i.
- Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen. Skyl citronen i lunkent vand, og riv skallen. Rør skallen i dejen.
- Beklæd en bageform på ca. 20 x 30 cm med bagepapir, og hæld dejen i den. Strø blåbærrene over dejen. Bag midt i ovnen ca. 25 minutter. Lad kagen køle af, inden du skærer den i hapsbare snitter. Drys flormelis over før servering, og pynt med stedmoderblomster.
Tip!
Vil du gøre snitterne festligere, kan du pynte dem med glasur lavet af flormelis og friskpresset citronsaft (ligesom en citronmåne).
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 24. juni 2021.