Amerikanske pandekager
© Ulrika Pousette

Amerikanske pandekager – nemt og hurtigt

Amerikanske pandekager er mere fyldige og luftige end almindelige pandekager – og smager himmelsk med ahornsirup eller vaniljeis!

24. marts 2019 af Allt om Mat

Måltid for 5 personer 

Ingredienser

  • 50 gram smør, usaltet 
  • 3 stk. æg
  • 2 1/2 dl. skummetmælk 
  • 1 tsk. køkkensalt 
  • 1 spsk. sukker, hvidt 
  • 5 dl. hvedemel 
  • 2 1/2 tsk. bagepulver

Tilbehør

  • 2 dl. creme fraiche 18% 
  • 1 håndfuld friske bær

Sådan gør du

  1. Smelt smør, køl af.
  2. Bland æg og mælk sammen i en skål, og bland de tørre ingredienser i.
  3. Pisk til dejen er glat, og lad den stå, 10 min.
  4. Varm panden op til middel varme.
  5. Bag et par pandekager ad gangen i 1 tsk. smør. Vend dem, når de bobler på toppen.
  6. Hold pandekagerne varme i ovnen, til alle er bagt færdige.
  7. Pisk cremefraichen luftig med en elpisker.
  8. Server med pisket cremefraiche, friske bær og ahornsirup.

Du vil (garanteret) også kunne lide