© Creativecommons.org

Hvornår er en vandmelon helt perfekt moden?

Slæber du alt for ofte umodne og melede vandmeloner med hjem? Lær hvordan du spotter den perfekte vandmelon i mængden her

20. juni 2016 af Redkationen / Idenyt.dk

For det utrænede øje ser alle vandmeloner ens ud. Nogle er måske lidt skæve i det, og størrelsen varierer også en smule, men grundlæggende set er alle vandmeloner den samme velvoksne, grønstribede og runde frugt.

Så hvordan kan man blive bedre til at vælge det mest modne eksemplar i stakkene af vandmeloner?

Her er fire tips til at spotte den modne vandmelon. Rådene er simple og uden nogen form for hokuspokus, men metoden kræver alligevel brug af dine sanser, hvis du vil være nogenlunde sikker i din sag, næste gang du skal ud og handle vandmelon.

Psst ... Når du har fundet den rigtige melon, kommer næste problem: Hvordan skærer man en vandmelon perfekt ud?

1. Løft vandmelonen op

Sørg altid for at løfte vandmelonen og at mærke dens vægt, inden du træffer dit valg. En vandmelon skal føles tung. Og den skal også føles tungere, end du egentlig havde forestillet dig.

2. Bank på vandmelonen

Når du banker på en vandmelon, skal der lyde et hult ekko. Hvis lyden er dump og klangløs, så er vandmelonen sandsynligvis ikke moden.

Læs også: Derfor skal du stoppe med at drikke fra direkte fra dåsen – nu!


3. Find vandmelonens gule plet

En moden vandmelon har som regel en 'gul mave'. Det er dér, hvor vandmelonen har ligget på jorden og suget næring til sig fra stænglen. Hvis denne plet er for lille eller fraværende, så kan det tyde på, at vandmelonen er blevet høstet, inden den er modnet færdig.

Tommelfingerreglen er, at den gule mave helst skal være så stor som mulig.

4. Symmetri er godt i en vandmelon

En vandmelon kan være rundet på forskellig måde. Den kan være almindelig rund, aflang eller noget helt tredje. Det gør ingen forskel, hvad modenhed angår.

Det vigtigste er, at vandmelonen er symmetrisk i sin form. Har vandmelonen asymmetriske bump og udposninger, kan det skyldes, at vandmelonen har fået ujævn sol eller vand. Det kan give vandmelonen en uønsket tekstur og gøre den tør eller melet.

Psst ... Skal man skylle melon, inden man spiser den? Hvilke frugter og grønsager bør altid skylles, så du undgår sprøjtegift, hvis du ikke køber økologisk? Få et overblik her.

Du vil (garanteret) også kunne lide