For et par år siden begyndte den islandske skyr at overtage supermarkedernes kølediske, og vi gætter nok ikke helt forkert, hvis der også står en bøtte i dit køleskab, vel?
Sådan er det nemlig med madtrends. De spreder sig med lynets hast, og før vi har set os om, har vi implementeret de nye, spændende fødevarer i vores hverdagskost og spiser dem i stor stil.
Men hvilke trends er mon på vej lige nu? Det har den amerikanske fødevarekæde Whole Foods Market undersøgt. Kæden har analyseret deres kunders køb verden over, og på baggrund af den viden har kæden fastslået 10 madtrends for 2017.
Alt skal være lilla
En af de primære trends er, at farven lilla vil få et massivt indtog i køkkenet. Lilla grøntsager som rødbeder, lilla blomkål, lilla asparges og auberginer vil sandsynligvis få endnu mere plads på supermarkedets hylder, mens vi også vil se mere til det allerede trendy acaibær.
Den smukke, klare farve pynter ikke kun i din madlavning, men den indikerer også ofte, at madvaren er fuld af gode næringsstoffer og antioxidanter.
Det er dog ikke kun i grøntsagsafdelingen, at vi vil se mere til de lilla toner. Whole Foods Market forudsiger også, at fødevarer som ris, chips og morgenmadsprodukter også vil tage den lilla farve til sig.

Kokosolie og biprodukter
En af de andre madtrends for året er, at vi vil se endnu mere til kokosolien, som ikke kun kan bruges i køkkenet, men også har et hav af andre gode egenskaber.
Derudover vil der også komme flere produkter, som er lavet af biprodukter fra andre fødevarer – eksempelvis kan overskydende korn fra ølproduktion bruges i andre sammenhænge.
Men for at en trend for alvor slår igennem, kræver det selvfølgelig, at folket tager imod den. Så hvad siger du – skal du til at spise flere lilla grøntsager stegt i kokosolie med en sjov ny fødevare, som er lavet af resterne fra et andet produkt, som tilbehør?