Tid: 45 min. + 50 min. ovntid
Opskriften giver til: 6 personer
Du skal bruge
- 500 g vildtfars
- 200 g svinefars
- 1 løg
- 1 spsk smør
- 3/4 dl rasp
- 1 dl mælk
- 2 spsk koncentreret kalvefond
- 4 kviste rosmarin
- 1 æg
- 1 spsk dijonsennep
- 1 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk friskkværnet peber
- 200 g bacon i tynde skiver
- 1/2 spsk rapsolie
Æbleflødesovs:
- 1 æble, fx Ingrid Marie
- 3 dl fløde
- 1 spsk koncentreret kalvefond
- 2 tsk dijonsennep
- salt
- friskkværnet peber
Grønkålssalat:
- 1 agurk
- 1 æble
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 spsk æbleeddike
- 70 g blandede salater
- 70 g strimlet grønkål
- 1 dl valnødder
- flagesalt
Tilbehør:
- kartoffelbåde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader. Pil løget, og hak det. Brun løget i smør, og lad det køle af. Bland rasp, mælk og fond, og lad det køle ned i 10 minutter. Hak rosmarinen fint.
- Bland vildtfars og svinefars med rasp, løg, rosmarin, æg og sennep. Smag til med salt og peber.
- Læg baconskiverne side om side på et stykke bagepapir. Form farsen til et aflangt farsbrød, så det passer ned i en rugbrødsform på ca. 1 1/2 liter. Læg farsbrødet midt på baconskiverne, og fold dem omkring farsbrødet, så det dækkes. Placér rugbrødsformen over farsbrødet, og vend det ned i, så den pæne side vender opad. Træk nu bagepapiret ud, og tryk farsbrødet pænt ned i rugbrødsformen. Pensl oversiden med olie.
- Bag farsbrødet ca. 50 minutter i ovnen, til det har en kernetemperatur på 80 grader. Tag det ud, og lad det hvile 5 minutter.
- Æbleflødesovs: Gem skyen fra farsbrødet, og si den ned i en gryde. Lad skyen køle lidt af, og fjern så fedtet fra overfladen med en hulske. Skræl æblet, fjern kernerne, og skær æblet i tern. Hæld ternene i gryden, og tilsæt fløde, fond og sennep. Lad blandingen koge uden låg 10 minutter. Smag til med salt og peber, og blend sovsen glat med en stavblender.
- Grønkålssalat: Halvér agurk og æble, fjern kernerne, og skær agurk og æble i tynde skiver. Bland med olie og eddike. Anret salaterne og kålen på et fad, og fordel agurk, æble, valnødder og flagesalt over og i.
- Servér farsbrødet skåret i skiver med æbleflødesovs, grønkålssalat og kartoffelbåde til.
Tip!
Bacon og fars er et himmelsk match, som tilsammen giver masser af smag til sovsen!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. februar 2020.