Farsbrød lavet på vildt
Måske mere forloren hare end nogensinde? © Stefan Wettainen

Vildtfarsbrød med bacon, blød æbleflødesovs og sprød grønkålssalat

Vildtfars blandet med svinekød smager vildt godt! Husk at gemme skyen til sovsen, hvor det syrlige æble giver den salte sky modspil

18. marts 2020 af Petra Lindstrand

Tid: 45 min. + 50 min. ovntid

Opskriften giver til: 6 personer

Du skal bruge

  • 500 g vildtfars
  • 200 g svinefars
  • 1 løg
  • 1 spsk smør
  • 3/4 dl rasp
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk koncentreret kalvefond
  • 4 kviste rosmarin
  • 1 æg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 200 g bacon i tynde skiver
  • 1/2 spsk rapsolie

Æbleflødesovs:

  • 1 æble, fx Ingrid Marie
  • 3 dl fløde
  • 1 spsk koncentreret kalvefond
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt
  • friskkværnet peber

Grønkålssalat:

  • 1 agurk
  • 1 æble
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk æbleeddike
  • 70 g blandede salater
  • 70 g strimlet grønkål
  • 1 dl valnødder
  • flagesalt

Tilbehør:

  • kartoffelbåde

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader. Pil løget, og hak det. Brun løget i smør, og lad det køle af. Bland rasp, mælk og fond, og lad det køle ned i 10 minutter. Hak rosmarinen fint.
  • Bland vildtfars og svinefars med rasp, løg, rosmarin, æg og sennep. Smag til med salt og peber.
  • Læg baconskiverne side om side på et stykke bagepapir. Form farsen til et aflangt farsbrød, så det passer ned i en rugbrødsform på ca. 1 1/2 liter. Læg farsbrødet midt på baconskiverne, og fold dem omkring farsbrødet, så det dækkes. Placér rugbrødsformen over farsbrødet, og vend det ned i, så den pæne side vender opad. Træk nu bagepapiret ud, og tryk farsbrødet pænt ned i rugbrødsformen. Pensl oversiden med olie.
  • Bag farsbrødet ca. 50 minutter i ovnen, til det har en kernetemperatur på 80 grader. Tag det ud, og lad det hvile 5 minutter.

  • Æbleflødesovs: Gem skyen fra farsbrødet, og si den ned i en gryde. Lad skyen køle lidt af, og fjern så fedtet fra overfladen med en hulske. Skræl æblet, fjern kernerne, og skær æblet i tern. Hæld ternene i gryden, og tilsæt fløde, fond og sennep. Lad blandingen koge uden låg 10 minutter. Smag til med salt og peber, og blend sovsen glat med en stavblender.
  • Grønkålssalat: Halvér agurk og æble, fjern kernerne, og skær agurk og æble i tynde skiver. Bland med olie og eddike. Anret salaterne og kålen på et fad, og fordel agurk, æble, valnødder og flagesalt over og i.
  • Servér farsbrødet skåret i skiver med æbleflødesovs, grønkålssalat og kartoffelbåde til.

Tip!

Bacon og fars er et himmelsk match, som tilsammen giver masser af smag til sovsen!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. februar 2020. 

Seneste

Måske er du interesseret i...