Vilde asparges eller skovasparges vokser vildt i Syd- og Mellemeuropa, og kan du ikke få dem herhjemme, kan du snildt bruge grønne asparges. For faktisk er vild asparges og asparges ikke i nær botanisk familie med hinanden – men de smager som hinanden. Derfor de enslydende navne.
Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Det skal du bruge:
300 g asparges, gerne vilde
1 skalotteløg
1 1⁄2 dl vand
50 g smør
salt
Løjromcreme:
1 dl creme fraiche
50 g løjrom eller lakserogn
salt
Crostini:
1 halvfrosset ciabatta eller miniflute
1 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
Pynt:
dildkviste

Sådan gør du:
1. Løjromcreme: Pisk creme fraiche, til den tykner. Lad rognene dryppe af, før du blander dem i. Smag til med salt. Lad stå koldt 10 minutter.2. Crostini: Tænd ovnen på 250 grader. Skær brødet i tynde skiver på langs, brug gerne halvfrosset brød og en brødmaskine. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, drys med havsalt. Bag midt i ovnen 5 minutter, til de har fået fin farve. Læg herefter på køkkenrulle 23 minutter.
3. Rens aspargesene. Pil skalotte løget, og hak det fint. Kog vand, løg, smør og salt op, og lad aspargesene koge med ca. 1 minut. Dryp af.
4. Anret de nykogte asparges med løjromcreme, crostini og dildkviste.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 30. juni 2022.