asparges, vilde asparges
Bliver man nogensinde træt af sprødt med blødt, fedt og salt? Øh nej. © Charlie Drevstam

Vilde asparges med løjromcreme og crostini

Prøv en ny form for asparges – med en rørt klassiker og en skive crunch on the side.

3. juni 2022 af Mattias Larsson

Vilde asparges eller skovasparges vokser vildt i Syd- og Mellemeuropa, og kan du ikke få dem herhjemme, kan du snildt bruge grønne asparges. For faktisk er vild asparges og asparges ikke i nær botanisk familie med hinanden – men de smager som hinanden. Derfor de enslydende navne. 


Tid: 30 min. 

Til: 4 personer


Det skal du bruge: 

300 g asparges, gerne vilde 

1 skalotteløg

1 1⁄2 dl vand

50 g smør

salt

Løjromcreme:

1 dl creme fraiche

50 g løjrom eller lakserogn 

salt

Crostini:

1 halvfrosset ciabatta eller miniflute 

1 spsk olivenolie

1 tsk havsalt

Pynt:

dildkviste

asparges, vilde asparges
Citron, crunch, æg, purløg, hvidløg, ost, krydderurter. Der er meget, der klæder grønne asparges. © Charlie Drevstam

Sådan gør du:

1. Løjromcreme: Pisk creme fraiche, til den tykner. Lad rognene dryppe af, før du blander dem i. Smag til med salt. Lad stå koldt 10 minutter. 

2. Crostini: Tænd ovnen på 250 grader. Skær brødet i tynde skiver på langs, brug gerne halvfrosset brød og en brødmaskine. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, drys med havsalt. Bag midt i ovnen 5 minutter, til de har fået fin farve. Læg herefter på køkkenrulle 2­3 minutter.

3. Rens aspargesene. Pil skalotte­ løget, og hak det fint. Kog vand, løg, smør og salt op, og lad aspargesene koge med ca. 1 minut. Dryp af.

4. Anret de nykogte asparges med løjromcreme, crostini og dildkviste.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 30. juni 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide