Vietnamesisk pho-suppe
En fryd for øjet såvel som for ganen. © Helén Pe

Vietnamesisk pho med æg og svampe

En pho er en klassisk vietnamesisk suppe, og i Vietnam spiser man pho morgen, middag og aften. Og du kan jo snildt gøre det samme?

10. januar 2023 af Petra Lindstra

Eksotisk pho, som også varmer med sine varme smage.

Tid: 25 min 

Til: 4 personer

Du skal bruge: 

  • 4 æg
  • 1 1⁄2 liter vand
  • 2 svampe- eller grøntsagsbouillonterninger 
  • 1⁄2 dl hoisinsauce
  • 3 spsk fiskesauce
  • 60 g frisk ingefær
  • 2 stjerneanis
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 250 g svampe, gerne champignon
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk limesaft 
  • 250 g risnudlar 
  • 100 g babyspinat

Tilbehør: 

  • koriander 
  • limebåde

Sådan gør du:

1. Kog æggene næsten hårde. Køl dem af i koldt vand. Pil dem, og del dem.

2. Kog vandet op i en gryde. Tilsæt bouillontern, hoisinsauce og fiskesauce. Skræl et stykke ingefær, og skær det i skiver. Tilsæt ingefær og stjerneanis til buillonen, og lad blandingen koge uden låg ca. 20 minutter.

3. Pil løget, og skær det i skiver. Pil hvidløg, og hak det fint. Udkern chili, og striml den. Rens svampene, og skær dem i skiver. Brun løg, hvidløg, chili og svampe i olie ca. 3 minutter. Hæld fyldet i suppen. Kog i ca. 10 minutter. Tilsæt limesaft.

4. Kog nudlerne, skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Vend spinaten i suppen.

5. Hæld suppen op i skåle. Top med nudler, et halvt æg og koriander. Servér med limebåde, så saften kan presses i suppen


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i januar 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide