Eksotisk pho, som også varmer med sine varme smage.
Tid: 25 min
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 4 æg
- 1 1⁄2 liter vand
- 2 svampe- eller grøntsagsbouillonterninger
- 1⁄2 dl hoisinsauce
- 3 spsk fiskesauce
- 60 g frisk ingefær
- 2 stjerneanis
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 250 g svampe, gerne champignon
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk limesaft
- 250 g risnudlar
- 100 g babyspinat
Tilbehør:
- koriander
- limebåde
Sådan gør du:
1. Kog æggene næsten hårde. Køl dem af i koldt vand. Pil dem, og del dem.
2. Kog vandet op i en gryde. Tilsæt bouillontern, hoisinsauce og fiskesauce. Skræl et stykke ingefær, og skær det i skiver. Tilsæt ingefær og stjerneanis til buillonen, og lad blandingen koge uden låg ca. 20 minutter.
3. Pil løget, og skær det i skiver. Pil hvidløg, og hak det fint. Udkern chili, og striml den. Rens svampene, og skær dem i skiver. Brun løg, hvidløg, chili og svampe i olie ca. 3 minutter. Hæld fyldet i suppen. Kog i ca. 10 minutter. Tilsæt limesaft.
4. Kog nudlerne, skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Vend spinaten i suppen.
5. Hæld suppen op i skåle. Top med nudler, et halvt æg og koriander. Servér med limebåde, så saften kan presses i suppen
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i januar 2023.