Urtepasta med røget laks
Pasta med laks er nem forkælelse på en dag, hvor du ikke gider stå længe i køkkenet.© Helén Pe // styling: Elisabeth Johansson

Urtepasta med røget laks

Hurtig at lave, men med masser af smag. Vermouth og dild klæder hinanden virkeligt godt.

3. februar 2021 af Cecilia Lundin

Tid: 15 min.

Til: 4 personer

Du skal bruge

  • 300 g fettuccine
  • 200 g røget laks
  • 1 purløg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl tør hvid vermouth
  • 2 spsk koncentreret kyllingefond
  • 1 bundt dild
  • salt
  • en smule cayennepeber

Sådan gør du

  1. Skær laksen i strimler. Skyl purløg og dild, gem en dusk dild til pynt, og hak urterne hver for sig.
  2. Bland creme fraiche, vermouth og fond, og kog blandingen op. Tilsæt dild. Smag til med salt og peber.
  3. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Lad purløg koge med det sidste minut. Hæld vandet fra, og vend pastaen med saucen.
  4. Anret pastaen med laksen ovenpå, og pynt med det sidste dild.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 8. oktober 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide