Tid: 40 min.
Til 4 personer
Her er oksefilet og chili blevet stegt hårdt for at opnå lidt af den der beskhed. Chilimayoen kan fint røres dagen før servering.
Det skal du bruge til tortillas:
- 4 oksefiletmedaljoner (a 130 g)
- 100 g kinakål
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk knuste anisfrø
- 1/2 spsk finthakket rosmarin
- 1/2 tsk chiliflager
- groftmalet sort peber
- salt
- 12 små tortillabrød
- 1 potte koriander
Tomat- og majssalsa:
- 1 tomat
- 1 lime
- 150 g majs
- 2 spsk finthakket koriander
- salt
Brændt chilimayo:
Til 2 1/2 dl
- 1 rød chili
- 2 æggeblommer
- 1 tsk dijonsennep
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 dl rapsolie
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du:
- Salsa: Skær tomaten i små tern. Skyl limefrugten godt. Riv skallen, og pres saften ud. Bland alle ingredienser sammen.
- Brændt chilimayo: Opvarm en grillpande eller smedejernspande til højeste temperatur. Brænd chilien af på den varme pande ca. 5 minutter, til skallen er sort. Striml chilien fint, og blend den sammen med æggeblommer, sennep, eddike og salt. Tilsæt olie lidt ad gangen. Blend mayoen glat.
- Striml kinakål fint. Miks krydderierne, og gnid dem ind i oksefiletmedaljonerne. Steg kødet på en glohed grillpande eller smedejernspande. De skal have ca. 2 minutter på hver side – og godt med stegeskorpe! Lad kødet hvile 5 minutter på et spækbræt, før du skærer det i skiver.
- Sæt det hele på bordet – kød, tortilla brød, koriander, kinakål, salsa og chilimayo – og fyld på og i, som du lyster!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021.