Tortilla opskrift
Den hårde stegning af oksekød og chili giver en lækker smag til dine tortillas! © Helén Pe

Tortilla med oksefilet med markant stegeskorpe, salsa og brændt chilimayo

Tortillas kan varieres på uendeligt mange måder. De her serveres med brændt oksekød og chili, som giver en lækker beskhed til retten.

19. april 2021 af Mattias Larsson

Tid: 40 min.

Til 4 personer

Her er oksefilet og chili blevet stegt hårdt for at opnå lidt af den der beskhed. Chilimayoen kan fint røres dagen før servering.

Det skal du bruge til tortillas: 

  • 4 oksefiletmedaljoner (a 130 g)
  • 100 g kinakål
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk knuste anisfrø
  • 1/2 spsk finthakket rosmarin
  • 1/2 tsk chiliflager
  • groftmalet sort peber
  • salt
  • 12 små tortillabrød
  • 1 potte koriander

Tomat- og majssalsa:

  • 1 tomat
  • 1 lime
  • 150 g majs
  • 2 spsk finthakket koriander
  • salt

Brændt chilimayo:

Til 2 1/2 dl

  • 1 rød chili
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 dl rapsolie
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du:

  1. Salsa: Skær tomaten i små tern. Skyl limefrugten godt. Riv skallen, og pres saften ud. Bland alle ingredienser sammen.
  2. Brændt chilimayo: Opvarm en grillpande eller smedejernspande til højeste temperatur. Brænd chilien af på den varme pande ca. 5 minutter, til skallen er sort. Striml chilien fint, og blend den sammen med æggeblommer, sennep, eddike og salt. Tilsæt olie lidt ad gangen. Blend mayoen glat.
  3. Striml kinakål fint. Miks krydderierne, og gnid dem ind i oksefiletmedaljonerne. Steg kødet på en glohed grillpande eller smedejernspande. De skal have ca. 2 minutter på hver side – og godt med stegeskorpe! Lad kødet hvile 5 minutter på et spækbræt, før du skærer det i skiver.
  4. Sæt det hele på bordet – kød, tortilla brød, koriander, kinakål, salsa og chilimayo – og fyld på og i, som du lyster!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide