Torsk i flødesauce
Torsk i flødesauce smager himmelsk – og så er den hurtig at tilberede! © Ulrika Pousette

Torsk i flødesauce med mandler, broccoli og ris

En god hverdagsret med den fantastiske torsk, som er nem og hurtig at lave. Du kan tilsætte ekstra mandler efter behov

9. februar 2019 af Allt om Mat

Måltid for 4 personer

Ingredienser

  • 700 gram torskefilet
  • 3 dl. ris 
  • 1 stk. broccoli 
  • 1 stk. squash 
  • 1 stk. fiskebouillon
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 knivspids peber, friskkværnet 
  • 2 1/2 dl. fløde
  • 50 gram mandelflager 

Sådan gør du 

  1. Sæt ovnen på 225°.
  2. Kog ris efter anvisningen på pakken.
  3. Bræk broccolien i buketter, og skær stilken i skiver. Blancher/kog broccolien i letsaltet vand, ca. 5 min.
  4. Skær squash i tern, og lad dem koge med broccolien, når der er 2 min. tilbage af kogetiden.
  5. Lad broccoli og squash dryppe af. Læg grøntsagerne i smurt et ovnfast fad.
  6. Læg fisken oven på grøntsagerne, og smuldr bouillonterningen fint henover. Drys med salt og peber.
  7. Hæld fløde over, og drys med mandelflager.
  8. Bag fisken midt i ovnen, ca. 15 min. Server med ris.
Tip: I stedet for mandelflager kan du bruge hele smuttede mandler, som du selv hakker fint.

Du vil (garanteret) også kunne lide