Tid: 20 min. + 10 min. frysetid + 25 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 75 g smør
- 2 1/2 dl hvedemel
- 2 knsp salt
- 2-3 spsk vand
Fyld:
- 4 tomater
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 dl tomatpuré
- 1 laurbærblad
- 1 dl vand
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 knsp sort peber
Topping:
- 4 tomater, gerne i forskellige farver og størrelser
- 150 g fetaost
- 12 grønne oliven
Tilbehør:
- en blandet salat
Sådan gør du
- Stil ovnen på 225 grader. Hak smørret, og bland det med mel og salt. Kør det i en køkkenmaskine, hvis du kan, eller bland det godt. Hæld vandet i, og ælt hurtigt sammen til en dej. Tryk dejen ud i en tærteform, ca. 24 cm i diameter, og stil i fryseren 10 minutter.
- Fyld: Skær tomaterne i tern. Pil og finhak løg og hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie ca. 3 minutter. Tilsæt tomater, tomatpuré og laurbærblad, og hæld vandet i. Krydr med salt og peber, og kog uden låg 15 minutter.
- Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 10 minutter.
- Skær tomaterne til toppingen i skiver, og smuldr fetaosten.
- Fordel fyldet på den forbagte tærtebund, placér tomatskiverne på, strø fetaosten og oliven ud over, og bag midt i ovnen ca. 15 minutter.
- Servér med en blandet salat.
Tip!
Forbagte tærtebunde kan du snildt fryse ned. Så er de så nemme at fylde og færdigbage på en smuk sommerdag.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.