Tomat- og kapersbraiseret torsk med citronmarinerede porrer
Citronmarinerede porrer bliver dit nye favorittilbehør! © Lina Eriksson/ AOM

Tomat- og kapersbraiseret torsk med citronmarinerede porrer

De citronmarinerede porrer er også rigtigt lækre som tilbehør til svinekød og kylling

8. marts 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 25 min.

Opskriften giver til: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g torskefilet
  • 800 g kartofler
  • 2 tynde porrer
  • 1 citron
  • 4 tomater
  • 1 dl kapers
  • 75 g smør
  • rapsolie
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Rens porrerne, og skær dem i ca. 10 cm lange stykker. Kog dem møre i letsaltet vand ca. 5 minutter. Skyl citronen, riv skallen, og pres 1 spsk saft ud. Bland citronskal og -saft med 2 spsk olie, 1/2 tsk salt og lidt peber. Lad porrestykkerne dryppe godt af. Læg dem på et fad, stænk citronolien over, og stil dem til afkøling.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Læg skiverne i en sauterpande, hæld 2 dl vand over, og krydr med 1 tsk salt. Lad dem koge under låg i ca. 5 minutter.
  3. Skær torsken i mindre stykker, og krydr dem med 1 tsk salt og lidt peber. Skær tomaterne i tern. Placér fiskestykkerne oven på kartoffelskiverne, og fordel tomat og kapers over. Top med skiver af smør og lad det hele koge yderligere 5–8 minutter under låg.
  4. Servér kartoffel- og torskegryden med citronmarinerede porrer til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. januar 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...