Tid: 25 min.
Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
- 600 g torskefilet
- 800 g kartofler
- 2 tynde porrer
- 1 citron
- 4 tomater
- 1 dl kapers
- 75 g smør
- rapsolie
- salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens porrerne, og skær dem i ca. 10 cm lange stykker. Kog dem møre i letsaltet vand ca. 5 minutter. Skyl citronen, riv skallen, og pres 1 spsk saft ud. Bland citronskal og -saft med 2 spsk olie, 1/2 tsk salt og lidt peber. Lad porrestykkerne dryppe godt af. Læg dem på et fad, stænk citronolien over, og stil dem til afkøling.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Læg skiverne i en sauterpande, hæld 2 dl vand over, og krydr med 1 tsk salt. Lad dem koge under låg i ca. 5 minutter.
- Skær torsken i mindre stykker, og krydr dem med 1 tsk salt og lidt peber. Skær tomaterne i tern. Placér fiskestykkerne oven på kartoffelskiverne, og fordel tomat og kapers over. Top med skiver af smør og lad det hele koge yderligere 5–8 minutter under låg.
- Servér kartoffel- og torskegryden med citronmarinerede porrer til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 9. januar 2020.