Måltid for 4 personer
Ingredienser
Tærtebund
3 dl hvedemel
1 dl vand
100 g smør
Fyld
3 stk. ansjos
4 dl parmesan, fintrevet
3 dl mælk
3 stk. æg
1 knivs. peber
1 tsk. salt
1 spsk. smør
2 fed hvidløg
1 stk. porre
1 stk. kylling
Pynt
140 g bacon
25 g parmesan
2 stk. romainesalat
Sådan gør du
1. Sæt ovnen på 225°.
2. Bland mel og smør, gerne i foodprocessor.
3. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml det hurtigt til en dej.
4. Tryk dejen ud i en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.
5. Prik tærtebunden, og forbag den midt i ovnen, ca. 10 min.
6. Fyld: Fjern skind og ben fra kyllingen, og skær kødet i mindre stykker.
7. Rens porren, og skær i skiver. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver.
8. Steg porre og hvidløg blødt i smør. Bland kyllingekødet i.
9. Krydr med salt og peber. Kom kyllingeblandingen på tærtebunden.
10. Mos de rensede ansjoser med en gaffel og pisk sammen med æg, mælk, 2 dl ost.
11. Hæld æggeblandingen over fyldet i tærtebunden. Drys 2 dl ost henover.
12. Sænk ovnvarmen til 200°.
13. Bag i den nederste del af ovnen, ca. 40 min.
14. Skær bacon i strimler, og steg det sprødt på en pande.
15. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Skær salatbladene i fine strimler.
16. Drys bacon, salat og høvlet parmesan over tærten, og server med salat til.