© Per Ranung

Tærte med kylling, porre, bacon og parmesan

Alle elsker tærte, og det gør vi virkelig også! Brug en færdiggrillet kylling og maden er hurtigt forberedt! Brug evt. ansjoser, hvis du ikke finder sardelpasta!

12. marts 2019 af Cecilia Lundin / Allt om Mat

Måltid for 4 personer

Ingredienser 

Tærtebund

3 dl hvedemel

1 dl vand

100 g smør


Fyld

3 stk. ansjos

4 dl parmesan, fintrevet

3 dl mælk

3 stk. æg

1 knivs. peber

1 tsk. salt

1 spsk. smør

2 fed hvidløg

1 stk. porre

1 stk. kylling


Pynt

140 g bacon

25 g parmesan

2 stk. romainesalat

Sådan gør du

1. Sæt ovnen på 225°.

2. Bland mel og smør, gerne i foodprocessor.

3. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml det hurtigt til en dej.

4. Tryk dejen ud i en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.

5. Prik tærtebunden, og forbag den midt i ovnen, ca. 10 min.

6. Fyld: Fjern skind og ben fra kyllingen, og skær kødet i mindre stykker.

7. Rens porren, og skær i skiver. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver.

8. Steg porre og hvidløg blødt i smør. Bland kyllingekødet i.

9. Krydr med salt og peber. Kom kyllingeblandingen på tærtebunden.

10. Mos de rensede ansjoser med en gaffel og pisk sammen med æg, mælk, 2 dl ost.

11. Hæld æggeblandingen over fyldet i tærtebunden. Drys 2 dl ost henover.

12. Sænk ovnvarmen til 200°.

13. Bag i den nederste del af ovnen, ca. 40 min.

14. Skær bacon i strimler, og steg det sprødt på en pande.

15. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Skær salatbladene i fine strimler.

16. Drys bacon, salat og høvlet parmesan over tærten, og server med salat til.

Seneste

Måske er du interesseret i...