Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
Tærtebund:
- 3 dl hvedemel
- 1 dl vand
- 100 g smør
Fyld:
- 3 stk. ansjos
- 4 dl parmesan, fintrevet
- 3 dl mælk
- 3 stk. æg
- 1 knivs. peber
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. smør
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. porre
- 1 stk. kylling
Pynt:
- 140 g bacon
- 25 g parmesan
- 2 stk. romainesalat
Sådan laver du porretærten
1. Sæt ovnen på 225°.
2. Bland mel og smør, gerne i foodprocessor.
3. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml det hurtigt til en dej.
4. Tryk dejen ud i en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.
5. Prik tærtebunden, og forbag den midt i ovnen, ca. 10 min.
6. Fyld: Fjern skind og ben fra kyllingen, og skær kødet i mindre stykker.
7. Rens porren, og skær i skiver. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver.
8. Steg porre og hvidløg blødt i smør. Bland kyllingekødet i.
9. Krydr med salt og peber. Kom kyllingeblandingen på tærtebunden.
10. Mos de rensede ansjoser med en gaffel og pisk sammen med æg, mælk, 2 dl ost.
11. Hæld æggeblandingen over fyldet i tærtebunden. Drys 2 dl ost henover.
12. Sænk ovnvarmen til 200°.
13. Bag i den nederste del af ovnen, ca. 40 min.
14. Skær bacon i strimler, og steg det sprødt på en pande.
15. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Skær salatbladene i fine strimler.
16. Drys bacon, salat og høvlet parmesan over tærten, og server med salat til.
Tip!
Brug en færdiggrillet kylling og maden er hurtigt forberedt! Brug evt. ansjoser, hvis du ikke finder sardelpasta!