Porretærte med bacon, kylling og parmesan
Tærte er et hit! Her med porrer, bacon, kylling og parmesan. © Per Ranung

Porretærte med kylling, bacon og parmesan

Porretærte er aldrig en dårlig idé! Og den bliver kun endnu bedre i selskab af kylling, bacon og parmesan

12. marts 2019 af Cecilia Lundin / Allt om Mat

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

Tærtebund:

  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl vand
  • 100 g smør

Fyld:

  • 3 stk. ansjos
  • 4 dl parmesan, fintrevet
  • 3 dl mælk
  • 3 stk. æg
  • 1 knivs. peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. porre
  • 1 stk. kylling

Pynt:

  • 140 g bacon
  • 25 g parmesan
  • 2 stk. romainesalat

Sådan laver du porretærten

1. Sæt ovnen på 225°.

2. Bland mel og smør, gerne i foodprocessor.

3. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml det hurtigt til en dej.

4. Tryk dejen ud i en form med løs kant, ca. 24 cm i diameter.

5. Prik tærtebunden, og forbag den midt i ovnen, ca. 10 min.

6. Fyld: Fjern skind og ben fra kyllingen, og skær kødet i mindre stykker.

7. Rens porren, og skær i skiver. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver.

8. Steg porre og hvidløg blødt i smør. Bland kyllingekødet i.

9. Krydr med salt og peber. Kom kyllingeblandingen på tærtebunden.

10. Mos de rensede ansjoser med en gaffel og pisk sammen med æg, mælk, 2 dl ost.

11. Hæld æggeblandingen over fyldet i tærtebunden. Drys 2 dl ost henover.

12. Sænk ovnvarmen til 200°.

13. Bag i den nederste del af ovnen, ca. 40 min.

14. Skær bacon i strimler, og steg det sprødt på en pande.

15. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Skær salatbladene i fine strimler.

16. Drys bacon, salat og høvlet parmesan over tærten, og server med salat til.

Tip! 

Brug en færdiggrillet kylling og maden er hurtigt forberedt! Brug evt. ansjoser, hvis du ikke finder sardelpasta!

Du vil (garanteret) også kunne lide