Tid: 20 min. + 25 min. ovntid
Opskriften giver til: 8-personers buffet
Du skal bruge
- 1 rulle kold mørdej
- 3 små rødløg
- 25 g smør
- 2 rosmarinkviste
- 1 spsk honning
- 250 g grønne asparges
- 200 g gedeost
Syltede rødløg:
- 1 rødløg
- 1/2 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1 1/2 dl vand
Pynt:
- flagesalt
- frisk rosmarin
Sådan gør du
- Syltede rødløg: Pil løget, og snit det fint. Bland eddike, sukker og vand, og kog det op. Tag gryden fra varmen, og læg løgene i. Stil løgene på køl.
- Tænd ovnen på 200 grader. Pil løg, og snit dem fint. Brun dem bløde i smør på en pande, tilsæt rosmarin og honning, og lad det stege sammen i 2-3 minutter.
- Knæk det nederste af aspargesene af. Kog dem i letsaltet vand ca. 2 minutter. Lad dem dryppe af. Læg løg og asparges i et ovnfast fad på ca. 22 cm i diameter. Smulr gedeosten over.
- Skær et rundt låg ud af mørdejen. Det skal være 1 cm bredere end fadet. Læg dejen over løg og asparges, og tryk dejen ned langs siderne. Skær et lille kryds i midten, så væsken kan fordampe.
- Bag tærten ca. 25 minutter, til dejen er gylden. Lad tærten køle af 5 minutter, drys med flagesalt, og pynt med de syltede rødløg og rosmarin. Servér anretningen lun.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.