Tærte med asparges, gedeost og syltede løg
Tærte er ret nem og ret lækker alt i en-mad.© Lisa Björner / Assistent: Marta Karcz

Tærte med asparges, gedeost og syltede løg

De søde, syltede løg og gedeosten klæder hinanden virkeligt godt!

27. juni 2020 af Anna Wendt

Tid: 20 min. + 25 min. ovntid

Opskriften giver til: 8-personers buffet

Du skal bruge

  • 1 rulle kold mørdej
  • 3 små rødløg
  • 25 g smør
  • 2 rosmarinkviste
  • 1 spsk honning
  • 250 g grønne asparges
  • 200 g gedeost

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • 1/2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 1/2 dl vand

Pynt:

  • flagesalt
  • frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. Syltede rødløg: Pil løget, og snit det fint. Bland eddike, sukker og vand, og kog det op. Tag gryden fra varmen, og læg løgene i. Stil løgene på køl.
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Pil løg, og snit dem fint. Brun dem bløde i smør på en pande, tilsæt rosmarin og honning, og lad det stege sammen i 2-3 minutter.
  3. Knæk det nederste af aspargesene af. Kog dem i letsaltet vand ca. 2 minutter. Lad dem dryppe af. Læg løg og asparges i et ovnfast fad på ca. 22 cm i diameter. Smulr gedeosten over.
  4. Skær et rundt låg ud af mørdejen. Det skal være 1 cm bredere end fadet. Læg dejen over løg og asparges, og tryk dejen ned langs siderne. Skær et lille kryds i midten, så væsken kan fordampe.
  5. Bag tærten ca. 25 minutter, til dejen er gylden. Lad tærten køle af 5 minutter, drys med flagesalt, og pynt med de syltede rødløg og rosmarin. Servér anretningen lun.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. april 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide