Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
- 1 stor svinemørbrad
- salt og peber
- 1 tsk. rosmarin
- 1 spsk. olivenolie
Cremet svampesauce:
- 500 g svampe, fx karljohan, østershatte, bøgehatte eller shiitake
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. sherry-eddike (kan erstattes af balsamico-eddike)
- 2 ½ dl piskefløde
- 2 spsk. frisk timian
- salt og peber
Tilbehør:
- 300 g grønne bønner
- 300 g pasta
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og rosmarin.
- Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i cirka 20 minutter. Rens svampene, og skær dem eventuelt i mindre stykker. Varm olien på panden, og rist svampene ved høj varme. Tilsæt hvidløg og eddike, og kog op.
- Hæld fløde på svampene, og kog saucen op. Tilsæt hakket timian, og smag til med salt og peber.
- Nip bønnerne, og damp dem møre. Kog pastaen som angivet på emballagen. Skær kødet i skiver, og servér med svampesauce, dampede bønner og friskkogt pasta.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 8.