Svinemørbrad i svampesauce anrettet på hvid tallerken
Svampesaucen klæder svinemørbraden enormt godt. © iStock

Svinemørbrad i ovn med cremet svampesauce

Svinemørbrad og svampesauce er et godt match. Og så er retten ovenikøbet let at lave!

28. september 2015 af Lone Kjær

Opskriften giver til: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor svinemørbrad
  • salt og peber
  • 1 tsk. rosmarin 
  • 1 spsk. olivenolie

Cremet svampesauce:

  • 500 g svampe, fx karljohan, østershatte, bøgehatte eller shiitake
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. sherry-eddike (kan erstattes af balsamico-eddike)
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 2 spsk. frisk timian
  • salt og peber

Tilbehør:

  • 300 g grønne bønner
  • 300 g pasta

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds mørbraden, og krydr den med salt, peber og rosmarin.
  • Varm olien på en pande, og brun mørbraden godt på alle sider. Læg mørbraden i et ovnfast fad, og steg den i ovnen i cirka 20 minutter. Rens svampene, og skær dem eventuelt i mindre stykker. Varm olien på panden, og rist svampene ved høj varme. Tilsæt hvidløg og eddike, og kog op.
  • Hæld fløde på svampene, og kog saucen op. Tilsæt hakket timian, og smag til med salt og peber.
  • Nip bønnerne, og damp dem møre. Kog pastaen som angivet på emballagen. Skær kødet i skiver, og servér med svampesauce, dampede bønner og friskkogt pasta.

Opskriften er tidligere bragt  i Magasinet Liv nummer 8.

Du vil (garanteret) også kunne lide