Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 300 g oksefars
- 200 g svine- eller kalvefars
- 1 løg
- 2 spsk rapsolie
- 1 tsk salt
- 1 stor kogt bagekartoffel
- 1 dl fløde eller sødmælk
- 1 æg
- friskkværnet peber
- 2 spsk stegeolie
Pynt:
- hakket frisk persille
Tilbehør:
- kartoffelmos
- flødesovs
- tyttebær
- syltede drueagurker
Sådan gør du:
- Pil og hak løget. Brun i olie ca. 5 minutter. Køl af.
- Bland det hakkede kød. Riv kartoflen. Bland løg, kartoffel, fløde, æg og peber. Rør blandingen med det hakkede kød.
- Form farsen med en spiseske, og rul kødbollerne runde med hænderne. Skyller du hænderne i vand, bliver det nemmere.
- Brun kødbollerne i smør og rapsolie. Ryst panden, så de bliver jævnt brune, og steg dem, til de er gennemstegte. Drys med hakket frisk persille.
- Servér kødbollerne med kartoffelmos, flødesovs, tyttebær og syltede agurker.
Tip!
Lav eventuelt en stegeprøve, inden du steger alle kødbollerne. Måske skal de krydres lidt mere.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.