Svenske kødboller
Servér de krydrede kødboller med kartoffelmos, flødesovs, tyttebær og syltede agurker.© Eva Hildén

Svenske kødboller med kartoffelmos og flødesovs

Kan du også finde på at tage i Ikea for at spise kødboller? Så er den her til dig. Smag kødbollerne til med sort peber eller krydderiblandingen epiche riche.

4. april 2021 af Lena Söderström

Tid: 30 min.

Til: 4 personer

Du skal bruge: 

  • 300 g oksefars
  • 200 g svine- eller kalvefars
  • 1 løg
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 1 stor kogt bagekartoffel
  • 1 dl fløde eller sødmælk
  • 1 æg
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk stegeolie

Pynt:

  • hakket frisk persille

Tilbehør:

  • kartoffelmos
  • flødesovs
  • tyttebær
  • syltede drueagurker

Sådan gør du:

  1. Pil og hak løget. Brun i olie ca. 5 minutter. Køl af.
  2. Bland det hakkede kød. Riv kartoflen. Bland løg, kartoffel, fløde, æg og peber. Rør blandingen med det hakkede kød.
  3. Form farsen med en spiseske, og rul kødbollerne runde med hænderne. Skyller du hænderne i vand, bliver det nemmere.
  4. Brun kødbollerne i smør og rapsolie. Ryst panden, så de bliver jævnt brune, og steg dem, til de er gennemstegte. Drys med hakket frisk persille.
  5. Servér kødbollerne med kartoffelmos, flødesovs, tyttebær og syltede agurker.

Tip! 

Lav eventuelt en stegeprøve, inden du steger alle kødbollerne. Måske skal de krydres lidt mere.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide