Lav en mættende kartoffelomelet – på spansk. Også kaldet en tortilla. Lækker på både påskebord og julebord som et alternativ til netop alt det traditionelle – men stadig med en traditionel hovedingrediens. Skær en skive af tortillaen, som du ville gøre af en tærte – og spar ikke på hvidløgsmayoen!
Tid: 30 min.
Til: 4 pers.
Du skal bruge:
- 500 g faste kartofler
- 1 løg
- 1⁄2 dl olivenolie
- 1⁄2 tsk + 1⁄2 tsk salt og lidt peber
- 6 æg
Tilbehør:
- salat
- aioli
Sådan gør du:
1. Skræl kartofler og løg, og skær dem i tynde skiver. Varm olivenolie på en pande, og steg kartofler og løg, til de er bløde. Drys med salt.
2. Pisk æggene sammen, og tilsæt salt og lidt peber.
3. Hæld æggeblandingen på panden oven i de stegte kartofler og løg. Steg, til æggeblandingen begynder at stivne.
4. Vend tortillaen ved hjælp af et fladt grydelåg, og steg den på den anden side 2-3 minutter, til den er fast og sprød.
5. Dryp med aioli, og servér med salat.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 74.