Lav en mættende kartoffelomelet – på spansk en tortilla – til påskebordet. Skær en skive af den som en tærte – og spar ikke på hvidløgsmayoen!
Spansk tortilla med aioli
Tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g faste kartofler
- 1 løg
- 1⁄2 dl olivenolie
- 1⁄2 tsk + 1⁄2 tsk salt og lidt peber
- 6 æg
Tilbehør
- Salat
- Aioli
Fremgangsmåde
Skræl kartofler og løg, og skær dem i tynde skiver.
Varm olivenolie på en pande, og steg kartofler og løg, til de er bløde. Drys med salt.
Pisk æggene sammen, og tilsæt salt og lidt peber.
Hæld æggeblandingen på panden oven i de stegte kartofler og løg. Steg, til æggeblandingen begynder at stivne.
Vend tortillaen ved hjælp af et fladt grydelåg, og steg den på den anden side 2-3 minutter, til den er fast og sprød.
Dryp med aioli, og servér med salat.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 74.