Bagte rodfrugter
Alt godt fra frilandshaven med et generøst drys af kerner. Så enkelt og pænt kan sundhed serveres.© Stefan Wettainen

Stegte rodfrugter og kål med golden seeds og brunet smør

En meget enkel, men super velsmagende vegetarret, der får knas af et sprødt drys af ristede kerner.

22. maj 2021 af Elisabeth Johansson

Tid: 30 min. + 30 min. ovntid

Til: 4 personer

Du skal bruge:

  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 1 blomkål
  • 200 g rødkål
  • 2 spsk + 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 75 g smør

Golden seeds, ca. 3 1/2 dl:

  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl melonkerner
  • 1/2 dl hampefrø
  • en smule raps- eller olivenolie
  • 1/2-1 tsk stødt gurkemeje
  • en smule stødt spidskommen
  • en smule cayennepeber eller chilipulver
  • salt

Sådan gør du:

  1. Golden seeds: Rist solsikkekerner, græskarkerner og melonkerner på en tør pande. Tilsæt hampefrø og olie, og rør godt rundt. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, cayennepeber og salt. Rør rundt, og hæld blandingen ud på et stykke bagepapir.
  2. Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne, og skær dem i centimetertykke stave. Fordel rodfrugtstavene på en bageplade beklædt med bagepapir. Stænk 2 spsk olie over. Bag midt i ovnen 10 minutter.
  3. Bryd blomkålen i buketter. Hak rødkålen groft. Læg blomkål og rødkål oven i rodfrugterne, stænk med 2 spsk olie, og bag i yderligere 20 minutter. Til blomkål og rødkål har taget farve.
  4. Anret rodfrugter og kål på et fad. Drys med flagesalt. Brun smørret, hæld det over rodfrugter og kål, og lad det regne med golden seeds!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide