Grøn squashsuppe
Den friske, grønne farve gør ikke squashsuppen mindre smuk at kigge på. © Getty Images

Squashsuppe med mandler og gratinerede ostebrød

I mindre portioner kan squashsuppen sagtens serveres som forret

15. november 2018 af Lone Kjær

Tid: 15 min. + kogetid
Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 1 løg
  • 500 g squash
  • 250 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 liter bouillon
  • 50 g mandler
  • 1 potte frisk basilikum
  • salt og peber

Ostebrød:

  • 4 skiver surdejsbrød
  • 100 g blød gedeost

Sådan laver du squashsuppe

  • Hak løget. Skær squashen i grove tern. Skræl kartoflerne, og skær i små tern.
  • Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, squash og kartofler ca. 5 min. Tilsæt bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg ca. 15 min., til squash og kartofler er helt møre.
  • Kom mandlerne og halvdelen af basilikummen i suppen, og blend suppen blank. Smag suppen til med salt og peber. 
  • Fordel gedeost på brødene, og grill dem i ovnen ca. 3 min., til osten er smeltet. Top suppen med resten af basilikummen, og servér med ostebrød.

Tip! 

Ikke så vild med ost? Dryp i stedet brødene med olivenolie, og gnid dem med lidt hvidløg, inden de grilles sprøde.

Du vil (garanteret) også kunne lide