Tid: 15 min. + kogetid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 1 løg
- 500 g squash
- 250 g kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 liter bouillon
- 50 g mandler
- 1 potte frisk basilikum
- salt og peber
Ostebrød:
- 4 skiver surdejsbrød
- 100 g blød gedeost
Sådan laver du squashsuppe
- Hak løget. Skær squashen i grove tern. Skræl kartoflerne, og skær i små tern.
- Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, squash og kartofler ca. 5 min. Tilsæt bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg ca. 15 min., til squash og kartofler er helt møre.
- Kom mandlerne og halvdelen af basilikummen i suppen, og blend suppen blank. Smag suppen til med salt og peber.
- Fordel gedeost på brødene, og grill dem i ovnen ca. 3 min., til osten er smeltet. Top suppen med resten af basilikummen, og servér med ostebrød.
Tip!
Ikke så vild med ost? Dryp i stedet brødene med olivenolie, og gnid dem med lidt hvidløg, inden de grilles sprøde.