Opskriften er til 4 personer
Tid: 15 min. + 15 min. bagetid
INGREDIENSER:
- 1 rulle færdig pizzadej
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 dl + 2 dl revet parmesanost
- 1⁄2 dl mandelflager
- 3 spsk vand
- Salt
- 6 tomater
- 75 g blandede sorte og grønne oliven
Tilbehør:
- 150 g blandet salat
SÅDAN GØR DU:
Tænd ovnen på 225 grader. Tag pizzadejen ud af køle skabet, og lad den hvile i stuetemperatur.
Pesto:
Pluk basilikumbladene af stilkene. Skræl hvidløgsfeddet. Blend basilikum, hvidløg, 1 dl parmesanost, mandelflager og vand sammen til en pesto med en stavblender. Tilsæt en smule salt.
Pizza:
Skær tomaterne i skiver. Rul pizzadejen ud på bagepapir på en bageplade. Fordel pestoen på dejen, og læg tomatskiverne på. Drys resten af parmesanosten over, og top med oliven.
Bag pizzaen midt i ovnen ca. 15 minutter. Skær den i stykker, og servér med salat til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 75.