Pizza med pesto
© Lina Eriksson I AOM

Sprød pizza med hjemmelavet pesto og friske tomater

Den hjemmelavede pesto løfter din pizza til helt nye højder, og bunden er købt, så du kan spare hævetiden og gå direkte i gang

22. maj 2017 af Charlotte Jenkinson og Cecilia Lundin

Opskriften er til 4 personer 

Tid: 15 min. + 15 min. bagetid

INGREDIENSER:

  • 1 rulle færdig pizzadej
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl + 2 dl revet parmesanost
  • 1⁄2 dl mandelflager
  • 3 spsk vand
  • Salt
  • 6 tomater
  • 75 g blandede sorte og grønne oliven

Tilbehør:

  • 150 g blandet salat 

SÅDAN GØR DU:

Tænd ovnen på 225 grader. Tag pizzadejen ud af køle­ skabet, og lad den hvile i stuetemperatur.

Pesto:

Pluk basilikumbladene af stilkene. Skræl hvidløgs­feddet. Blend basilikum, hvidløg, 1 dl parmesanost, mandelflager og vand sammen til en pesto med en stavblender. Tilsæt en smule salt. 

Pizza:

Skær tomaterne i skiver. Rul pizzadejen ud på bagepapir på en bageplade. Fordel pestoen på dejen, og læg tomatskiverne på. Drys resten af parmesanosten over, og top med oliven.

Bag pizzaen midt i ovnen ca. 15 minutter. Skær den i stykker, og servér med salat til. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 75.

Du vil (garanteret) også kunne lide