Spinatlasagne
Lasagne i en ny variant. © Helén Pe

Spinatlasagne med valnødder, linser og gorgonzola

Valnødder, spinat og linser i din lasagne? Ja, sgu da. Fordi du er klar til en ny variant!

10. november 2020 af Cecilia Lundin

Tid: 20 min. + 20 min. ovntid

Opskriften giver til: 4 personer

Variér osten i retten efter lyst og køleskabsindhold.

Du skal bruge

  • 200 g friske lasagneplader
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 250 g frisk spinat
  • 4 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 spsk Maizena
  • 1 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 125 g sorte belugalinser, forkogte, fås på dåse
  • 50 g valnødder
  • 2 dl reven ost

Tilbehør:

  • salat

Sådan laver du spinatlasagne

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér løg og hvidløg på en stor pande 3 minutter. Tilsæt spinat, og lad den stege med 1 minut. Tilsæt mælk og fløde, og lad det koge op. Smuldr gorgonzolaost i, og rør rundt, til den er smeltet.
  2. Rør Maizena ud i lidt koldt vand, hæld det på panden, og lad sovsen koge op. Krydr sovsen med salt og peber, og tilsæt linserne. Læg sovs og lasagneplader i lag i en smurt bradepande. Start og slut med et lag sovs.
  3. Hak valnødderne groft, og bland dem med den revne ost. Drys blandingen over lasagnen. Bag midt i ovnen ca. 20 minutter, til lasagnepladerne er møre, og retten har fået en fin farve.
  4. Servér lasagnen med salat til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 8. oktober 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide