Tid: 20 min. + 20 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Variér osten i retten efter lyst og køleskabsindhold.
Du skal bruge
- 200 g friske lasagneplader
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- 250 g frisk spinat
- 4 dl mælk
- 1 dl fløde
- 100 g gorgonzolaost
- 1 spsk Maizena
- 1 1/2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 125 g sorte belugalinser, forkogte, fås på dåse
- 50 g valnødder
- 2 dl reven ost
Tilbehør:
- salat
Sådan laver du spinatlasagne
- Tænd ovnen på 225 grader. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Sautér løg og hvidløg på en stor pande 3 minutter. Tilsæt spinat, og lad den stege med 1 minut. Tilsæt mælk og fløde, og lad det koge op. Smuldr gorgonzolaost i, og rør rundt, til den er smeltet.
- Rør Maizena ud i lidt koldt vand, hæld det på panden, og lad sovsen koge op. Krydr sovsen med salt og peber, og tilsæt linserne. Læg sovs og lasagneplader i lag i en smurt bradepande. Start og slut med et lag sovs.
- Hak valnødderne groft, og bland dem med den revne ost. Drys blandingen over lasagnen. Bag midt i ovnen ca. 20 minutter, til lasagnepladerne er møre, og retten har fået en fin farve.
- Servér lasagnen med salat til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 8. oktober 2020.