Spaghetti med kødboller og rodfrugter

Hverdagsfavoritten spaghetti med kødsauce smager endnu bedre med kødboller. Vi tilsætter sæsonens vitaminrige rodfrugter og serverer hverdagsmad til hele familien

22. januar 2015 af Lone Kjær

Tid: 30 minutter
Til 4 personer


INGREDIENSER

Kødboller

  • 400 g hakket oksekød, 
  • maks. 8 % fedt
  • 1 æg
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 lille bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Tomatsauce

  • 500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker og gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater 
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og peber
  • Eventuelt ½ tsk. brun farin
  • 300 g spaghetti
  • 1 potte frisk basilikum
  • Hel parmesanost


FREMGANGSMÅDE

Rør kød med æg og havregryn. Hak persillen, og vend den i farsen sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber.

Skræl rodfrugterne, og skær i mundrette stykker. Pil og hak løget.

Varm olien i en gryde, og svits løget. Tilsæt hakkede tomater, rodfrugter, balsamicoeddike, presset hvidløg og oregano. Lad tomater og rodfrugter simre ved svag varme i ca. 10 min. under låg. Tag låget af gryden, og kog, til saucen tykner, og rodfrugterne er møre (ca. 5 min.). Smag saucen til med salt og peber og eventuelt ½ tsk. brun farin.

Form farsen til kødboller. Varm olien på en pande, og steg kødbollerne sprøde.

Kog spaghettien som angivet på emballagen. Vend kødboller i tomatsaucen, og servér til den kogte spaghetti.

Top med frisk basilikum og høvler af parmesanost.


Tip!
Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan kødbollerne koges i tomatsaucen sammen med rodfrugterne. 

Seneste

Måske er du interesseret i...