Tid: 20 min. + 8 min. ovntid
Til: 4 personer
Safran, hvidløg og dild klæder skaldyr. Bare ikke i ovnen. Pynt først med rejer og muslinger til sidst.
Du skal bruge:
- 2 forbagte stenovnspizzabunde (fx fra Princip)
- 500 g rejer med skal
- 400 g frosne, kogte muslinger med skal
- 1 fennikel (200 g)
- 1 rødløg
- 2 dl creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 1/2 brev safran (1/2 g)
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 150 g revet vesterhavsost
Pynt:
- dild
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 250 grader. Pil rejerne, og stil dem på køl. Tø muslingerne op.
- Skyl fennikel, og skær den i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde både.
- Bland creme fraiche med presset hvidløg og safran. Smag til med salt og peber.
- Læg pizzabundene på to bageplader beklædt med bagepapir. Smør creme fraiche-blandingen ud på bundene. Fortsæt med fennikel og løg, og drys med ost. Bag pizzaerne midt i ovnen ca. 8 minutter.
- Tag pizzaerne ud af ovnen. Over på en serveringsplade eller et fad med dem, pynt med rejer, muslinger og dild, og voila!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.