Pizza med skaldyr
Det ligner da en perfekt kombination af paella og pizza!© Stefan Wettainen // Styling: Petra Lindstrand

Skaldyrspizza med safran og fennikel

Køb dig til pizzabunden, og byg dine egne gourmetversioner af lækre råvarer – som den her med skaldyr og safran, der tager din pizza til et nyt niveau!

22. juli 2021 af Cecilia Lundin

Tid: 20 min. + 8 min. ovntid

Til: 4 personer

Safran, hvidløg og dild klæder skaldyr. Bare ikke i ovnen. Pynt først med rejer og muslinger til sidst.

Du skal bruge:

  • 2 forbagte stenovnspizzabunde (fx fra Princip)
  • 500 g rejer med skal
  • 400 g frosne, kogte muslinger med skal
  • 1 fennikel (200 g)
  • 1 rødløg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 brev safran (1/2 g)
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 150 g revet vesterhavsost

Pynt:

  • dild

Sådan gør du: 

  1. Tænd ovnen på 250 grader. Pil rejerne, og stil dem på køl. Tø muslingerne op.
  2. Skyl fennikel, og skær den i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde både.
  3. Bland creme fraiche med presset hvidløg og safran. Smag til med salt og peber.
  4. Læg pizzabundene på to bageplader beklædt med bagepapir. Smør creme fraiche-blandingen ud på bundene. Fortsæt med fennikel og løg, og drys med ost. Bag pizzaerne midt i ovnen ca. 8 minutter.
  5. Tag pizzaerne ud af ovnen. Over på en serveringsplade eller et fad med dem, pynt med rejer, muslinger og dild, og voila!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide