Persilleroden kendes på bladene, der ligner persille. Kan du ikke få persillerod, så erstat den med pastinak og hakket bladpersille.
Tid: 25 min. + 5 min. ovntid
Til: 7 dl suppe
Du skal bruge:
- 250 g persillerod
- 200 g kartofler
- 1/2 løg
- 1 spsk smør
- 5 dl vand
- 1 kyllinge- eller grøntsagsbouillonterning
- 1/2 dl fløde
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 2 skiver brød
Pynt:
- friske krydderurter
Sådan gør du:
- Skræl persillerod og kartofler, og skær dem i mindre stykker. Pil løget, og hak det fint. Brun løget i en gryde ca. 3 minutter. Tilsæt persillerod, kartofler, vand og bouillonterning. Kog op, og lad suppen småkoge under låg ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- Blend suppen jævn med en stavblender. Tilsæt fløde. Smag til med salt og peber. Varm op.
- Tænd ovnen på 175 grader. Bryd brødet i mindre stykker, og rist det i ovnen ca. 5 minutter. Køl brødet af, og bræk dem i endnu mindre bidder. Servér suppen i små kopper eller skåle, beregn ca. 1 dl per person. Pynt med ristede brødkrummer og friske krydderurter.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 21. oktober 2021.