Ingen påske uden påskelam!
Til: 6-8 buffetportioner
Du skal bruge:
- 2 kviste rosmarin
- 1,6 kg roastbeef af lam (kræver flere stege)
- 1 tsk salt
- friskkværnet sort peber
- 2 spsk olivenolie
Lun gulerodssalat:
- 1 kg gulerødder, gerne i flere farver
- 6 blommetomater
- 2 spsk olivenolie
- salt
- friskkværnet sort peber
- 1 ds kidneybønner, 300 g
- 1⁄2 citron, skal og saft
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 80 g spinat
Mandelpesto:
- 1⁄2 citron, skal
- 1 potte basilikum
- 1⁄2 dl rucola
- 1 dl mandler
- 2 fed hvidløg
- 1 dl reven parmesanost
- 1 dl olivenolie
Pynt:
- krydderurter
- citron
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 225 grader.2. Hak rosmarinen fint. Puds stegene, gnid rosmarinen ind i kødet, og bind op med stegesnor om nødvendigt. Brun kødet på alle sider på en glohed pande. Krydr med salt og peber. Flyt stegene over på en bageplade med bagepapir.
3. Mandelpesto: Blend citronskal, basilikum, rucola, mandler, hvidløg, parmesanost og olie sammen. Smag til med salt og peber.
4. Lun gulerodssalat: Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Skær tomaterne i både. Læg tomater og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie, og vend rundt. Drys salt og peber over, og bag 20-30 minutter.
5. Skyl bønnerne, og lad dem dryppe godt af. Vask citronen, riv skallen, og pres saften ud. Vend bønner med citronskal, citronsaft, hakket hvidløg og hakket rosmarin. Smag til med salt og peber.
6. Tag gulerødder og tomater ud af ovnen. Sænk temperaturen til 150 grader. Steg lammet, til en kernetemperatur på 58-60 grader, og lad det hvile 15 minutter.
7. Bland gulerødder og tomater med bønnemikset og spinat. Anret den lune salat på et fad, placér lam i skiver, og garnér med krydderurter og citron. Og med mandelpesto on the side.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i april 2022.
