Pepperoni pizza
Værsågod: Pizza pepperoni – i den hjemmelavede version! © Lone Kjær

Hjemmelavet pepperoni pizza

Der er dage, hvor der skal fastfood til. Og til de dage er den her pepperoni pizza tæt på perfekt

1. november 2015 af Sandra Ddraznin

Tid: 45 min. + hæve- og bagetid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

Pizzadej:

  • 15 g gær
  • 3½ dl lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1½ tsk salt
  • 225 g fuldkornsmel
  • ca. 225 g italiensk hvedemel

Pizzasauce:

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ spsk honning eller sirup
  • 2-3 ansjosfileter
  • ½ tsk oregano
  • ½ tsk basilikum
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk salt

Topping:

  • 2 peberfrugter
  • 125 g champignoner
  • 100 g pepperoni eller lufttørret chorizo
  • 100 g ost maks. 30+

Sådan laver du den bedste pepperoni pizza

1. Hæld vand i en skål og rør gæren ud deri. Miks derefter resten af ingredienserne til dejen i skålen og lad den færdige dej hæve i 45 minutter. 

2. Pil løg og hvidløg, og riv dem groft. Hæld tomaterne i en sigte over en skål. Blend tomaterne med de øvrige ingredienser til saucen, og justér tykkelsen med den afdryppede tomatsaft. Lad saucen trække ved stuetemperatur ½ times tid.

3. Skær peberfrugt i tynde strimler og champignon i skiver. Skær pølsen i tynde skiver, og riv osten groft.

4. Sæt dine bageplader i ovnen, og tænd på 250-275 grader varmluft – så højt, din ovn kan komme op.

5. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 4 lige store stykker. Form dem til kugler, rul dem tyndt ud til bunde, og læg dem på bagepapir. Smør saucen på pizzaerne, men lad kanten gå fri.

6. Fordel peberfrugt, champignon, pepperoni og ost ovenpå. Flyt pizzaerne ind på de brandvarme bageplader med en pizzaspade eller ved hjælp af en plade, bakke eller et bræt.

7. Bag, til dejen er gennembagt, og osten er smeltet – ca. 10 min. Servér straks.

Tip! 

Udvid fyldet med andre grøntsager – gerne rester af dampede eller stegte grøntsager eller kogte kartofler. 

Seneste

Måske er du interesseret i...