Tid: 15 min. + 10 min. ovntid
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 4 pizzakit med tomatsauce, fx fra Nemlig.com
- 400 g salsicciapølser
- 250 g cherrytomater, gerne i forskellige farver
- 2 pakker minimozzarellaoste (a 150 g)
- 1 dl sorte oliven med sten
- friskkværnet sort peber
- 1 potte frisk salvie
- 3 dl rapsolie
- 1/2 tsk flagesalt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 250 grader. Træk pizzabundene runde. Fordel de 4 bunde på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Fordel den medfølgende tomatsauce på pizzabundene.
- Klip salsicciapølserne op, og smuldr farsen jævnt ud på pizzaerne. Halvér tomaterne. Hæld vandet fra mozzarellaostene. Fordel tomater, ost og oliven på pizzaerne. Krydr med peber. Bag midt i ovnen 10-12 minutter.
- Riv bladene af salvien. Varm olie op i en gryde. Når olien er 170 grader varm, friteres salvie bladene ca. 1 minut, til de har taget farve og er sprøde. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys flagesalt over dem.
- Top pizzaerne med de friterede salvieblade, og servér fluks.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 28. april 2021.