Penne a la carbonara
© Getty Images

Penne a la carbonara

Vi giver den italienske klassiker carbonara et nordisk tvist med rodfrugter og rosmarin. Det bliver den absolut ikke ringere af!

29. februar 2016 af Lone Kjær

Tid: 20 min.

Til: 4 personer.

Ingredienser:

  • 500 g rodfrugter, fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 1 dl bouillon
  • 150 g bacon i tern 
  • 2 æggeblommer
  • 5 dl letmælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • salt og peber
  • 100 g revet ost
  • 300 g pastapenne

Fremgangsmåde:

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker.
  2. Varm olien på en pande, og steg rodfrugterne sammen med presset hvidløg og hakket rosmarin et par minutter. Hæld bouillonen ved, og lad rodfrugterne simre under låg ca. 5 min., til de er møre.
  3. Steg baconen sprød på en tør pande, og læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  4. Pisk æggeblommerne sammen med lidt af mælken og majsstivelsen.
  5. Varm resten af mælken i en gryde, og pisk jævningen i. Varm saucen godt igennem. Tilsæt osten, og smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, spædes til med lidt bouillon fra rodfrugterne.
  6. Kog pastaen, og afdryp. Vend den kogte pasta med sauce, bacon og rodfrugter.

Tip! Savner du flere grøntsager? Tilsæt hakket grønkål til rodfrugterne.

Du vil (garanteret) også kunne lide