Tid: 20 min.
Til: 4 personer.
Ingredienser:
- 500 g rodfrugter, fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 3 kviste frisk rosmarin
- 1 dl bouillon
- 150 g bacon i tern
- 2 æggeblommer
- 5 dl letmælk
- 2 spsk majsstivelse
- salt og peber
- 100 g revet ost
- 300 g pastapenne
Fremgangsmåde:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker.
- Varm olien på en pande, og steg rodfrugterne sammen med presset hvidløg og hakket rosmarin et par minutter. Hæld bouillonen ved, og lad rodfrugterne simre under låg ca. 5 min., til de er møre.
- Steg baconen sprød på en tør pande, og læg den til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Pisk æggeblommerne sammen med lidt af mælken og majsstivelsen.
- Varm resten af mælken i en gryde, og pisk jævningen i. Varm saucen godt igennem. Tilsæt osten, og smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, spædes til med lidt bouillon fra rodfrugterne.
- Kog pastaen, og afdryp. Vend den kogte pasta med sauce, bacon og rodfrugter.
Tip! Savner du flere grøntsager? Tilsæt hakket grønkål til rodfrugterne.