Pastasalat med varmrøget laks, bønner, avokado og løvstikkecreme

En pastaret der kan spises til aftensmad, på jobbet eller som del af en buffet

18. oktober 2014 af Lone Kjær

Opskriften er til 4 personer
Tid: 30 minutter

INGREDIENSER

  • 300 g pasta, fx skruer, penne eller konkylier
  • 200 g snitbønner (kaldes også gourmetbønner)
  • 2 avokadoer
  • saft af 1⁄2 citron
  • 25 g pinjekerner
  • 250 g varmrøget laks

Løvstikkecreme

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk grovkornet sennep
  • 2 spsk hakket frisk løvstikke
  • salt og peber

Tilbehør

  • Groft brød


FREMGANGSMÅDE

Kog pastaen, og lad den køle af. Nip enderne af bønnerne, og snit dem i tynde strimler. Skær avokadoerne i tynde både, og dryp citronsaft over. Rist pinje­kernerne gyldne på en tør pande. Vend så pastaen med bønner, avokado og pinjekerner.

Fjern skindet fra laksen, og del den i flager, som du forsigtigt vender i salaten.
Rør yoghurten med mayon­naise og sennep, og vend det med hakket løvstikke. Smag cremen til med salt og peber. Dryp cremen over salaten, og servér med groft brød.

Tip! Kan du ikke få fat i løvstikke, er estragon et godt smagfuldt alternativ.

Seneste

Måske er du interesseret i...