Opskriften giver til: 4 personer
Tid: 30 minutter
Ingredienser
- 150 g bacon i tern
- 50 g hasselnødder
- 50 g parmesanost
- revet skal af 1 ubehandlet citron
- 500 g svampe, fx karljohan, østershatte og shiitake
- 200 g frisk babyspinat
- 1 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 400 g pasta, fx penne, gerne fuldkorn
- 2 spsk citronolie
Fremgangsmåde
Lav først crunchen: Steg baconen sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på et stykke papir. Hak hasselnødderne, og riv parmesanosten fint. Vend baconen med hasselnødderne, revet parmesanost og revet citronskal.
Rens så svampene, og skær dem i skiver. Skyl spinaten, og slyng den tør. Varm olien på en pande, og rist
svampene ved god varme. Tilsæt presset hvidløg og spinat. Vend rundt, til spinaten falder sammen. Tag panden af varmen, og smag til med salt og peber.
Kog pastaen, og dryp af. Vend pastaen med de stegte svampe og citronolien. Drys crunch over, og servér straks.
Tip! Har du ikke citronolie, kan du i stedet bruge en god olivenolie.