Pasta med porrer og linser
Til 2 personer
INGREDIENSER
- 125 g røde linser
- 1-2 fed hvidløg
- 10 g frisk ingefær
- evt. 1 chili
- 2 porrer
- 1 spsk. jomfruolivenolie
- 1/4 l bouillon eller vand
- 125 g fuldkornspasta
- persille, basilikum eller koriander
- salt og peber
FREMGANGSMÅDE
Skyl linserne grundigt i koldt vand, og hæld dem på en sigte. Pil hvidløg, skræl ingefær, og hak dem fint. Rens porrerne, og snit dem fint.
Steg hvidløg, ingefær og evt. hakket chili i olivenolie et par minutter, og vend linserne i. Tilsæt bouillon, og lad det simre 7-8 minutter under låg, til linserne er møre.
Kog pastaen al dente efter pakkens anvisning, og tilsæt porrerne de sidste 2 minutter af kogetiden. Hæld det hele på et dørslag, og vend det så i linsegryden. Smag til med salt og peber, og servér med krydderurter efter eget valg.
LÆS OGSÅ: Få Magasinetliv.dk's gratis nyhedsbrev
Magiske porrer
Porrer indeholder på linje med for eksempel løg en særlig slags fiber, kaldet inulin, som stimulerer de gode bakterier i fordøjelsessystemet og får dem til at vokse.
Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 7.