Pasta med hellefisk, jordskokker og safran
Tid: 30 min. + kogetid
Til 4 personer
INGREDIENSER
- 400 g pasta efter eget valg, gerne fuldkorn
- 800 g jordskokker
- 200 g løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 dl piskefløde
- 2 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl hvidvin
- 1 lille nip safran (0,2 g)
- salt og peber
- 400 g hellefiskefilet uden skind
- evt. dild eller persille til pynt
FREMGANGSMÅDE
Skræl jordskokkerne, skær sideknoldene fra, og skræl dem separat – kassér de mindste sideknolde. Skær jordskokkerne i skiver på 2 cm, og læg dem i en skål vand med lidt eddike eller citronsaft. Så bliver de ikke grå.
Pil løgene, og hak dem fint. Pil og hak hvidløget. Steg løget 5 minutter i olien i en gryde ved middel varme. Tilsæt hvidløget, og steg videre et minut. Kom fløde, bouillon, vin og jordskokker (si vandet fra) i, og kog det under låg, til jordskokkerne er møre – 5 til 10 minutter. Rør jævnligt.
Kog pastaen imens, og skær fisken i 4 stykker. Damp den i en gryde i lidt vand med salt, til den falder fra hinanden i flager ved et let tryk.
Udblød safranen minimum 5 minutter i 1 spsk vand, og kom safranvandet i jordskokkesovsen, når du har slukket for varmen.
Smag retten til med salt og peber, og vend pastaen i jordskokke-sovsen. Servér fisken til, og pynt eventuelt med lidt dildkviste.
Tip! Den distinkte safransmag bliver ødelagt, hvis den koger, så kom den udblødte safran i varme retter til allersidst.