Paella med laks
© Getty Images

Paella med laks

Paella er en skøn hverdagsret, for det hele skal på samme pande og passer sig selv det meste af tiden.

2. januar 2019 af Sandra Draznin

30 min.
Til 4 personer

Erstat evt. risene med en nordisk kornsort som spelt, rug eller byg.

INGREDIENSER

  • 500 g laksefilet uden skind
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 l fiske- eller grøntsagsbouillon
  • 1 knsp safran
  • 1 spsk frisk timian
  • 2-3 skalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 spsk konc. tomatpuré
  • 250 g langkornede ris
  • 200 g grønne ærter
  • Salt og peber
  • Citronbåde

FREMGANGSMÅDE

Skær laksen i store terninger, og krydr dem med salt og peber. Brun dem hurtigt på en stor varm pande med olivenolie, og læg dem på en tallerken.

Giv bouillon, safran og timian et opkog i en gryde.

Rens peberfrugter og bladselleri, og skær dem i strimler eller terninger. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og steg dem blanke på panden. Tilsæt peberfrugter, bladselleri, tomatpuré og ris, og steg et par minutter under omrøring.

Tilsæt bouillonen, og giv det et opkog under omrøring. Lad retten simre uden låg og uden omrøring, til risene er møre og væsken er opsuget – ca. 25 minutter.

Smag til med salt og peber, og vend laks og ærter i paellaen. Dæk med låg eller stanniol, og lad retten trække 5 minutter.

Servér straks direkte fra panden med citronbåde.


Tip!
Vil du erstatte laksen, så vælg en anden fast fisk som havkat eller havtaske, som ikke smuldrer.

Seneste

Måske er du interesseret i...