Tid: 25 min. + 25 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 600 g blomkål
- 400 g søde kartofler
- 1 dåse kikærter (400 g)
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1⁄2 tsk salt
- 1⁄4 tsk sort peber
- 50 g rucola
Tahin- og harissadressing:
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk tahin
- 2 spsk yoghurt naturel
- 2 spsk vand
- 1 spsk friskpresset citron
- 1 spsk harissapasta
- 1⁄2 tsk fintrevet citronskal
- 1 spsk honning
- 2 knsp salt
- 1⁄2 knsp sort peber
- lidt vand
Pynt:
- friskhakket persille
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 225 grader. Skær eller bryd blomkålen i små buketter. Skræl de søde kartofler, og skær dem i tern. Skyl kikærterne i koldt vand, og lad dem dryppe af. Bland det hele med olie, spidskommen, salt og peber på en bageplade. Rist midt i ovnen ca. 25 minutter, til grøntsagerne er bløde. Vend dem et par gange undervejs.
- Tahin- og harissadressing: Skræl og pres hvidløg. Pisk alle ingredienser sammen. Krydr med salt og peber. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis dressingen er for tyk.
- Bland de ristede grøntsager og kikærter med rucolaen på et fad. Drys med persille, dryp med lidt dressing, og stil resten ved siden af.
Hvad drikker du bedst til?
Servér eventuelt salaten i en buffet bestående af minifocacciaer med urter, fennikelsalat med gedeost og appelsinmarmelade-dressing og en nektarin- og ingefærkage. Vælg en blød og let rødvin eller en hvidvin med meget smag til den urtede og smagskraftige buffet.
Rødvin:
- Bianchi Montepulciano d’Abruzzo 2017 fra Italien er en saftig og kirsebærfrugtig rødvin med en svagt urtet tone.
Hvidvin:
- Cantina Lunae Colli di Luna Etichetta Grigia 2018 fra Italien er en aromatisk, pærefrugtig og let urtebitter hvidvin med en fed struktur.
Alkoholfri:
- Rawson’s Retreat Cabernet Sauvignon fra Australien er en alkoholfri rødvin med en mørk bæragtig smag.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.