Kartoffelsalat og sensommer
Buon appetito!© Helén Pe

Ovnbagte kartofler a la putanesca med mozzarella

Egentlig er putanesca en klassisk pastaret, men det skal jo ikke forhindre os i at forsøge at lave den med kartofler, vel? Og vi garanterer et vellykket forsøg. Velbekomme!

11. august 2022 af Cecilia Lundin

Pasta putanesca er en klassisk italiensk ret, her i en nyfortolkning med nye kartofler.


Tid: 20 min. 

Til: 4 personer


Du skal bruge: 

  • 800 g nye kartofler
  • 1 spsk + 2 spsk olivenolie
  • 1⁄2 tsk + 1⁄2 tsk salt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 ansjosfileter i olie
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g) 
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 dl sorte oliven med sten
  • 2 mozzarellaoste (i alt 250 g)
  • 1 potte bladpersille

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 250 grader. Skrub kartoflerne, og læg dem på en bageplade med papir. Stænk 1 spsk olie over, og drys med 1⁄2 tsk salt. Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 20 minutter.
  2. Pil løg og hvidløg, og hak begge fint. Brun i olie i en gryde ca. 3 minutter. Tilsæt ansjosfileter og chiliflager, og steg yderligere 1 minut. Tilsæt hakkede tomater og vin. Lad det hele simre 10 minutter uden låg.
  3. Vend olien i saucen, og smag til med 1⁄2 tsk salt.
  4. Vend de ovnbagte kartofler med saucen, og anret på et stort fad. Riv mozzarella i store stykker, og anret på toppen af kartoffelretten. Pynt med persillekviste.


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Kartoffelsalat og sensommer
Næsten som i Italien. Mozzarella, tomater og oliven, i godt selskab med nye danske kartofler.© Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide