Pasta putanesca er en klassisk italiensk ret, her i en nyfortolkning med nye kartofler.
Tid: 20 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 800 g nye kartofler
- 1 spsk + 2 spsk olivenolie
- 1⁄2 tsk + 1⁄2 tsk salt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2-3 ansjosfileter i olie
- 1 tsk chiliflager
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 1 dl tør hvidvin
- 1 dl sorte oliven med sten
- 2 mozzarellaoste (i alt 250 g)
- 1 potte bladpersille
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 250 grader. Skrub kartoflerne, og læg dem på en bageplade med papir. Stænk 1 spsk olie over, og drys med 1⁄2 tsk salt. Bag kartoflerne midt i ovnen ca. 20 minutter.
- Pil løg og hvidløg, og hak begge fint. Brun i olie i en gryde ca. 3 minutter. Tilsæt ansjosfileter og chiliflager, og steg yderligere 1 minut. Tilsæt hakkede tomater og vin. Lad det hele simre 10 minutter uden låg.
- Vend olien i saucen, og smag til med 1⁄2 tsk salt.
- Vend de ovnbagte kartofler med saucen, og anret på et stort fad. Riv mozzarella i store stykker, og anret på toppen af kartoffelretten. Pynt med persillekviste.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i juli 2022.

Næsten som i Italien. Mozzarella, tomater og oliven, i godt selskab med nye danske kartofler.© Helén Pe