Ovnbagt laks


© Getty Images

Ovnbagt laks med birkes og pistacienødder

At protein er sundt, har vi efterhånden lært. Denne opskrift er ikke kun rig på proteiner – den smager også dødgodt

2. januar 2019 af Rikke Hellerup Madsen

Bag om protein-tendensen

Protein, protein, protein. De seneste år har vi fået tudet ørerne fulde af, at protein er super godt for os. Men hvordan får man mere protein ind i måltiderne uden at skulle spise store, røde bøffer hver eneste dag?

For store mængder rødt kød, kan være direkte skidt for kolesteroltallet og taljemålet. Heldigvis er det kun en sejlivet antagelse, at der kun er protein i kød.

Denne opskrift, fra bogen Diætistens Low Carb af Hanne Juul, er fuld af det sunde fedt – og ja, du gættede rigtigt: masser protein!  

Ovnbagt laks med pistacienødder og birkes

Til 4 personer:

Ingredienser:


  • 100 g. fuldkornspasta
  • 400 g. rosenkål 
  • 400 g. broccoli 
  • 200 g. tomat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie 
  • 1⁄2 dl vand
  • 2 tsk. balsamico 
  • 1 tsk. salt

Laksefad:

  • 40 g usaltede pistacienødder
  • 40 g birkes
  • 4 laksefileter a 120 g evt. lime til pynt
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken.

Grønt: Rens rosenkålene ved at skære bunden af, og fjern eventuelle brune blade. Skær derefter rosenkålene i kvarte. Skær broccolien i buketter. Skær tomaterne i grove tern. Skræl hvidløgene, og hak dem fint. Rist rosenkål, broccoli og hvidløg i olie. Skru ned, tilsæt vand, balsamico og salt, og lad grøntsagerne simre under låg 3-5 minutter. Tilsæt tomater i tern, og lad dem simre med 2 minutter.

Laks: Hak pistacienødderne fint, og bland med birkes. Dup laksen med pistacie-birkesblandingen. Drys med lidt salt, og bag laksen i et ovnfast fad ved 200 grader ca. 10-12 minutter.

Vend pastaen med grønt- sagerne, og smag til med salt og peber. Servér laksen på en bund af grøntsager og pasta, og pynt eventuelt med lime.

Velbekomme!

Opskriften er fra bogen Diætistens Low Carb af Hanne Juul, Politikens Forlag, 224 sider hos bogreolen.dk 250 kr.

Opskriften er bragt første gang i Magasinet Liv nummer 62. 

Du vil (garanteret) også kunne lide