De flotte, mættende søde kartofler spiller hovedrollen i denne grønne ret. Gå efter de økologiske af slagsen, hvis du holder af at spise din kartoffel med skræl.
Tid: 30 min. + 1 time ovntid + 20 min. ovntid
Til: 4 personer
Det skal du bruge:
5 små søde kartofler (600 g)
250-300 g broccoli
250-300 g blomkål
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
Fyld:
200 g kogte kikærter
2 dl reven parmesanost
1 spsk olivenolie
Hummus:
1 lille bagt sød kartoffel
1-2 fed hvidløg
200 g kogte kikærter
1 spsk tahin
1⁄2 tsk stødt spidskommen
1⁄2 tsk stødt koriander
3 spsk olivenolie
1⁄2 tsk salt
friskkværnet sort peber
Pynt:
hakket bredpersille
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub alle de 5 søde kartofler, og prik huller i dem med en gaffel. Bag dem i ovnen ca. 1 time.
2. Rids en flænge i 4 af de søde kartofler uden at skære helt igennem.
3. Skyl broccoli og blomkål, og skær dem i skiver. Beklæd en bradepande med bagepapir, og læg broccoli, blomkål og de 4 søde kartofler på. Stænk med olie, og drys med krydderier og salt.
3. Fyld: Bland kikærter, parmesanost og olie. Fyld de 4 søde kartofler med blandingen. Bag det hele midt i ovnen ca. 20 minutter.
4. Hummus: Skræl 1 bagt sød kartofel. Blend den søde kartoffel med hvidløg, kikærter, tahin, spidskommen, koriander og olie, og smag til med salt og peber.
5. Pynt de bagte og nu også gratinerede søde kartofler med hakket persille, og servér dem med humussen og de andre bagte grøntsager til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
