Gratineret hummer
© Helén Pe

Gratineret hummer – få opskriften på den lækre sommerret

Vi giver dig sommerens perfekte opskrift, hvor du kan nyde et let måltid på kun 20 minutter!

27. februar 2019 af Tove Nilsson / Allt om Mat

Måltid for 8 personer 

Ingredienser

  • 4 stk. hummer, kogt
  • 200 gram smør
  • 1 1/2 dl. bredbladet persille 
  • 2 spsk. timian 
  • 1 d. parmesan, fintrevet 
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. flagesalt

Tilbehør:

  • 1 stk. citron

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 250°.
  2. Mos smørret med finthakket persille, timian og parmesan. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Rør hvidløg i smørret.
  3. Halver hummerne. Fjern den lille mavesæk, som sidder nærmest hovedet. Fjern også den mørke tarm.
  4. Læg de halve hummere med snitfladen opad på en bageplade. Fordel smørblandingen på hummerne, og drys med saltflager.
  5. Gratiner hummerne i den øverste del af ovnen, ca. 5 min. Server straks med citronbåde til.

Du vil (garanteret) også kunne lide