Måltid for 5 personer
Ingredienser
- 1 kg. kartoffel
- 1 dl. skummetmælk
- 1 spsk. smør, usaltet
- 1 dl. ærter, frost
- 1/2 stk. citron, økologisk
- 300 gram torskefilet
- 300 gram rejer
- 1 knivspids sort peber
- 1 knivspids køkkensalt
- 1 bakke dild
- 1 håndfuld mynte, friskt
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 200°.
- Tø rejerne op, og dryp dem af i en sigte.
- Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem i saltet vand, til de er bløde.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og rør/pisk dem til mos. Tilføj mælk, og pisk det godt sammen. Tilføj en klat smør.
- Kom de frosne ærter i en skål. Hæld kogende vand over.
- Skyl citronen, og riv skallen af.
- Skær fisken i mindre stykker og bland med rejer, ærter, citronskal og hakket dild. Krydr med salt og peber.
- Smør en bradepande med en klat smør, og læg fiske-blandingen nederst. Smør kartoffelmos på som et låg. Du kan evt. lave fint låg med en sprøjtepose eller lave flotte mønstre med en gaffel.
- Bag i ovnen, ca. 40 min, til mosen er gylden og sprød.
- Server med en let salat til.