Marokkansk kylling
© iStock

Marokkansk kylling

En hurtig og krydret simreret? Det siger vi ja tak til - til masser af tid og smag på en hverdag. Retten passer næsten sig selv og behøver ikke andet end et groft brød til at suge saften op.

24. januar 2014 af Redaktionen / Opskrift og styling: Lone Kjær

Marokkansk kylling

Tid: ca. 45 min.
Til 4 personer


INGREDIENSER

  • 1 kylling
  • 2 søde kartofler
  • 3 rødløg
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 1 kanelstang
  • 3 kardemommefrø
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 bakke frisk babyspinat
  • 100 g rosiner eller tørrede abrikoser


Tilbehør: groft brød


FREMGANGSMÅDE

Rens kyllingen, og partér den i 6-8 dele. Tør kyllingen med køkkenrulle.

Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette stykker. Pil løgene, og skær dem i både.

Varm olie og smør i en stor stegegryde, og brun kyllingen. Krydr med salt og peber, og tag kyllingen op efterhånden, som delene er brunet.

Kom løg, presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø i gryden, og steg et par minutter.

Kom så kyllingen tilbage i gryden sammen med de søde kartofler.

Tilsæt bouillon og hakkede tomater.

Læg låg på gryden, og lad kyllingen simre ved svag varme ca. 30 min.

Skyl spinaten godt. Kom rosiner og spinat i gryden, og lad kyllingen simre yderligere 2 min., til spinaten er faldet sammen.

Smag rettten til med salt og peber, og stil den på bordet med groft brød.


Tip!
Kør den marokkanske stil helt ud: Tilbered retten i en tagine, og servér den saftige kylling med couscous.

Du vil (garanteret) også kunne lide