Marokkansk kylling
Tid: ca. 45 min.
Til 4 personer
INGREDIENSER
- 1 kylling
- 2 søde kartofler
- 3 rødløg
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- salt og peber
- 2 fed hvidløg
- 1 kanelstang
- 3 kardemommefrø
- 3 dl hønsebouillon
- 1 ds hakkede tomater
- 1 bakke frisk babyspinat
- 100 g rosiner eller tørrede abrikoser
Tilbehør: groft brød
FREMGANGSMÅDE
Rens kyllingen, og partér den i 6-8 dele. Tør kyllingen med køkkenrulle.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette stykker. Pil løgene, og skær dem i både.
Varm olie og smør i en stor stegegryde, og brun kyllingen. Krydr med salt og peber, og tag kyllingen op efterhånden, som delene er brunet.
Kom løg, presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø i gryden, og steg et par minutter.
Kom så kyllingen tilbage i gryden sammen med de søde kartofler.
Tilsæt bouillon og hakkede tomater.
Læg låg på gryden, og lad kyllingen simre ved svag varme ca. 30 min.
Skyl spinaten godt. Kom rosiner og spinat i gryden, og lad kyllingen simre yderligere 2 min., til spinaten er faldet sammen.
Smag rettten til med salt og peber, og stil den på bordet med groft brød.
Tip! Kør den marokkanske stil helt ud: Tilbered retten i en tagine, og servér den saftige kylling med couscous.