Lynsyltet laks
Laks så hurtig som en ninja. 1, 2, 3, lynsylt! © Stefan Wettainen/AOM

Lynsyltet asiatisk laks med koriandermayo

En ret der både taler til øjne og gane. Og til alle korianderfans!

18. maj 2020 af Mattias Larsson

Tid: 30 min. + 30 min. ovntid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 700 g laksefilet med skind
  • 1 lille rødløg
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 1 lime
  • 3 dl riseddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk salt
  • 2-3 stilke koriander

Koriandermayonaise:

  • 2 æggeblommer
  • 1/2 dl hakket koriander
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • salt
  • 3/4 dl olivenolie
  • 3/4 dl rapsolie

Pynt:

  • koriander

Chilisyltet agurk:

  • 1 agurk
  • 1 rød chili
  • 1 dl riseddike
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vand
  • salt

Tilbehør:

  • kogte kartofler
  • salat

Sådan gør du

  1. Koriandermayonaise: Bland æggeblommer, koriander, citronsaft, sennep og salt i en høj beholder. Brug en stavblender, og tilsæt begge olietyper først dråbevis, og derefter i en tynd stråle, til du har en mayonaise.
  2. Chilisyltet agurk: Skær chilien i 1/2 cm store stykker. Bland chili, riseddike, sukker og vand i en gryde, og giv lagen et opkog. Køl af, skræl agurk, skær i skiver, og læg i lagen. Stil køligt.
  3. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pil løg, og skræl ingefær, og skær begge dele i skiver. Skyl lime godt, og skær også den i skiver.
  4. Bland riseddike, vand, sukker og salt, og kog lagen op. Læg laks, løg, ingefær, lime og koriander i et ildfast fad, hæld den varme lage over, og bag midt i ovnen ca. 30 minutter. Køl af 10 minutter.
  5. Pynt laksen med koriander, og servér den med koriandermayonaise, chilisyltet agurk, kogte kartofler og salat til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide