Tid: 30 min. + 30 min. ovntid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 700 g laksefilet med skind
- 1 lille rødløg
- 25 g frisk ingefær
- 1 rød chili
- 1 lime
- 3 dl riseddike
- 2 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 spsk salt
- 2-3 stilke koriander
Koriandermayonaise:
- 2 æggeblommer
- 1/2 dl hakket koriander
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- 3/4 dl olivenolie
- 3/4 dl rapsolie
Pynt:
- koriander
Chilisyltet agurk:
- 1 agurk
- 1 rød chili
- 1 dl riseddike
- 1 dl sukker
- 2 dl vand
- salt
Tilbehør:
- kogte kartofler
- salat
Sådan gør du
- Koriandermayonaise: Bland æggeblommer, koriander, citronsaft, sennep og salt i en høj beholder. Brug en stavblender, og tilsæt begge olietyper først dråbevis, og derefter i en tynd stråle, til du har en mayonaise.
- Chilisyltet agurk: Skær chilien i 1/2 cm store stykker. Bland chili, riseddike, sukker og vand i en gryde, og giv lagen et opkog. Køl af, skræl agurk, skær i skiver, og læg i lagen. Stil køligt.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Pil løg, og skræl ingefær, og skær begge dele i skiver. Skyl lime godt, og skær også den i skiver.
- Bland riseddike, vand, sukker og salt, og kog lagen op. Læg laks, løg, ingefær, lime og koriander i et ildfast fad, hæld den varme lage over, og bag midt i ovnen ca. 30 minutter. Køl af 10 minutter.
- Pynt laksen med koriander, og servér den med koriandermayonaise, chilisyltet agurk, kogte kartofler og salat til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 5. marts 2020.