Kartoffelsalat
Frisk kartoffelsalat er smagen af sommer! © Eva Hildén

Lun kartoffelsalat med sennepsvinaigrette

Vælg gerne små fine kartofler med tynd skræl, så behøver du ikke pille dem.

26. maj 2021 af Lena Söderström

Tid: 30 min.

Til: 6-8 personer

Du skal bruge:

  • 1 kg små kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 spsk æbleeddike
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk presset citron
  • 1 tsk salt
  • 1 dl raps- eller majsolie
  • 1 bakke karse
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du:

  1. Børst og skrub kartoflerne. Skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.
  2. Skyl radiser og forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
  3. Rør eddike, sennep, honning, citronsaft og salt sammen i en stor skål. Pisk olien i. Vend radiser, forårsløg og klippet karse i. Vend forsigtigt de lune kartofler i. Anret i en anden skål, drys med flagesalt, og servér med det samme.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 30. marts 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide