Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
- 2 søde kartofler
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 peberfrugt
- 4-6 tomater
- 1 løg
- 2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
- 2 fed presset hvidløg
- 4 kviste frisk rosmarin
- salt og peber
- 200 g lasagneplader
- 100 g chorizopølse i skiver
- 75 g mozzarella
Bechamelsauce:
- 5 dl mælk
- 1 ½ spsk. hvedemel
- ½ tsk. stødt muskatnød
- 75 g reven mozzarella
- salt og peber
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær i mundrette stykker. Skær aubergine, squash og peberfrugt i mindre stykker. Skær tomaterne i skiver, og gem til senere. Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde, og svits kartofler med aubergine, squash, peberfrugt og løg. Steg i cirka fem minutter. Tilsæt presset hvidløg, og krydr med hakket rosmarin, salt og peber. Tag gryden af varmen.
Varm tre dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken, og kog i cirka to minutter. Tilsæt muskatnød og ost, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Læg lagvis lasagne-plader, ratatouille, tomater i skiver, chorizopølse og bechamel i et smurt ovnfast fad. Gentag, og slut med et lag bechamel. Drys med ost, og bag lasagnen cirka 30 minutter.
Tip!
Friske tomater kan erstattes af en dåse hakkede tomater. Kom dem i gryden til grøntsagerne, og lad dem koge med.