Måltid for 16 personer
Ingredienser
- 1 spsk. korianderfrø
- 3 spsk. havsalt
- 1/2 tsk. peber, friskkværnet
- 2 spsk. sukker, hvidt
- 1/2 stk. citron
- 1 3/5 kg. nakkefilet
- 1 bundt mynte, friskt
- 1 dl. pistacienødder
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 125°.
- Bland koriander, salt, peber, sukker, citronskal og saft sammen.
- Placer kødet i et ovnfast fad, og dæk med folie af aluminium. Gnid krydderierne ind i kødet, og lad det stå i ovnen til kødet næsten falder fra hinanden, ca. 5 timer.
- Fjern folien, og skru op til 225°.
- Si saften fra kødet, og hæld lidt over kødet. Gem 1 dl. til kartoflerne.
- Lad kødet stege videre i ovnen, til det er brunt og sprødt, 15-20 min.
- Hak pistacienødderne og mynten groft. Drys lidt af det over kødet, og server resten som tilbehør.