Langtidsstegt nakkefilet
© Anna Skoog

Langtidsstegt nakkefilet med pistacie og mynte

Pulled pork passer sig selv i timevis i ovnen, bliver supermørt og er helt igennem nem gæstemad!

22. marts 2019 af Allt om Mat

Måltid for 16 personer 

Ingredienser

  • 1 spsk. korianderfrø
  • 3 spsk. havsalt
  • 1/2 tsk. peber, friskkværnet 
  • 2 spsk. sukker, hvidt
  • 1/2 stk. citron 
  • 1 3/5 kg. nakkefilet 
  • 1 bundt mynte, friskt
  • 1 dl. pistacienødder

Sådan gør du 

  1. Sæt ovnen på 125°.
  2. Bland koriander, salt, peber, sukker, citronskal og saft sammen.
  3. Placer kødet i et ovnfast fad, og dæk med folie af aluminium. Gnid krydderierne ind i kødet, og lad det stå i ovnen til kødet næsten falder fra hinanden, ca. 5 timer.
  4. Fjern folien, og skru op til 225°.
  5. Si saften fra kødet, og hæld lidt over kødet. Gem 1 dl. til kartoflerne.
  6. Lad kødet stege videre i ovnen, til det er brunt og sprødt, 15-20 min.
  7. Hak pistacienødderne og mynten groft. Drys lidt af det over kødet, og server resten som tilbehør.

Du vil (garanteret) også kunne lide