Antal: Ca. 24. stk.
Du skal bruge:
Frikadeller
- 400 g hakket lammekød (fås på frost i velassorterede supermarkeder)
- 1 tsk. salt
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 dl vand
- 25 g hvedemel
- 3 spsk. friskhakket rosmarin
- 25 g pinjekerner
- 50 g semidried tomater
- raps- eller olivenolie til stegning
- 16 grønne asparges
- 1 håndfuld rucola
Vinaigrette:
- 1 spsk. vineddike
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. grovkornet sennep
- 1 tsk. sukker
Sådan gør du:
- Rør lammekød med salt, hakket løg og presset hvidløg. Rør æg, vand og hvedemel i. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køle-skabet i en halv time.
- Tilsæt hakket rosmarin, pinjekerner og hakkede semidried tomater.
- Varm olien på en slip let-pande. Steg små frikadeller i fem-seks minutter på hver side.
- Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og damp dem i cirka to minutter. Afkøl, og fordel dem på et fad.
- Ryst ingredienserne til vinaigretten sammen, og dryp over aspargesene. Top med rucola.