Tid: 20 min. + 20 min. frysetid + 5 timer køletid
Til: 8-10 stykker
Du skal bruge:
- 75 g smør
- 10 skiver lyst rugbrød (300 g)
Fyld:
- 200 g gravad laks i skiver
- 300 g smøreost light (11 %)
- 200 g smøreost naturel
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 citron
- 2 spsk stenbiderrogn eller rød kaviar
- 2 spsk hakket purløg
- 1 spsk hakket dild
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet sort peber
Pynt:
- 1 dl creme fraiche
- citronskiver
- dildkviste
Sådan gør du:
- Smelt smørret. Hak rugbrøddet fint i en blender, og bland de to ting sammen. Tryk rugbrødsdejen ud i en springform med løs bund på ca. 24 cm i diameter. Stil formen i fryseren ca. 20 minutter.
- Skær laksen i små tern. Pisk smøreoste og creme fraiche sammen med en elpisker eller håndmikser. Skyl citronen, og riv skallen. Rør laksetern, citronskal, rogn, purløg og dild i osteblandingen. Smag til med salt og peber. Fyld osteblandingen i formen med rugbrødsdejen, og glat osteblandingen ud. Dæk med plastfolie, og stil på køl 5 timer.
- Fordel creme fraiche på toppen af cheesecaken, pynt den med citronskiver og dildkviste, og skær så et stykke!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 30. marts 2021.