Laksetærte
Husker du barndommens tunmousse? Det her er voksenudgaven med laks!© Eva Hildén

Laksetærte cheesecake-style

O.k., du skal lige væk fra tanken om cheesecake med bær og kiks, men forestil dig så favoritterne laks, sprød tærtebund og luftig ostecreme i skøn forening. Det kan noget, ikke?

19. maj 2021 af Lena Söderström

Tid: 20 min. + 20 min. frysetid + 5 timer køletid

Til: 8-10 stykker

Du skal bruge: 

  • 75 g smør
  • 10 skiver lyst rugbrød (300 g)

Fyld:

  • 200 g gravad laks i skiver
  • 300 g smøreost light (11 %)
  • 200 g smøreost naturel
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 citron
  • 2 spsk stenbiderrogn eller rød kaviar
  • 2 spsk hakket purløg
  • 1 spsk hakket dild
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber

Pynt:

  • 1 dl creme fraiche
  • citronskiver
  • dildkviste

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret. Hak rugbrøddet fint i en blender, og bland de to ting sammen. Tryk rugbrødsdejen ud i en springform med løs bund på ca. 24 cm i diameter. Stil formen i fryseren ca. 20 minutter.
  2. Skær laksen i små tern. Pisk smøreoste og creme fraiche sammen med en elpisker eller håndmikser. Skyl citronen, og riv skallen. Rør laksetern, citronskal, rogn, purløg og dild i osteblandingen. Smag til med salt og peber. Fyld osteblandingen i formen med rugbrødsdejen, og glat osteblandingen ud. Dæk med plastfolie, og stil på køl 5 timer.
  3. Fordel creme fraiche på toppen af cheesecaken, pynt den med citronskiver og dildkviste, og skær så et stykke!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 30. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide