Tid: 30 min.
Til 12 miniburgere
INGREDIENSER
Miniburgerboller
- 25 g gær
- 2 ½ dl kærnemælk
- 1 tsk salt
- 200 g fuldkornsdurummel
- ca. 125 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 2 spsk sorte sesamfrø
FREMGANGSMÅDE
Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og rør dernæst fuldkornsdurummel i væsken.
Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig og lige akkurat slipper fingrene. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en lille bolle, fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og tryk dem ud, så de bliver 1 cm høje. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 grader ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune.
INGREDIENSER
Asiatisk kålsalat
- 600 g kål uden stok – gerne en blanding af hvidkål og rødkål
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 dl mayonnaise
- salt og peber
- 1 bundt frisk koriander
- 1 agurk
- ca. 400 g varmrøget laks
- 12 små pinde
FREMGANGSMÅDE
Snit kålen fint. Rør yoghurt med mayonnaise, og smag til med salt og peber. Vend forsigtig dressingen med kålen og hakket koriander.
Skær agurken i skiver. Del laksen i flager. Flæk bollerne, og fordel kålsalat, laks i flager og agurkeskiver mellem brødene.
Fæstn med små pinde, og servér.
Tip! I stedet for varmrøget laks kan sliders serveres med røget laks i skiver. Eller prøv med tynde skiver roastbeef!